balandžio 30 - gegužės 6 d.

Archyvas

Gatvės vaikai
Streetwise Streetwise
1984 Jungtinės Valstijos 91 min N-13
Filmas pridėtas
Fotografė Mary Ellen Mark su režisieriumi Martinu Bellu išėjo į gatves norėdami įamžinti istorijas tų, kuriuos visuomenė paliko užnugaryje ⎯ iš namų pabėgusius arba benamius paauglius, kasdien kovojančius už išlikimą Sietle, dar vadinamame prieinamiausiu Amerikos miestu. Būdami toli nuo gimtų namų, jie išgyvena parsidavinėdami arba tiesiog valkataudami. Filmo autoriai, pelnę gatvės vaikų pasitikėjimą, kuria nuo vertinimų išlaisvintą jų portretą ⎯ jaunimo, kuris juos sužlugdžiusiame pasaulyje turėjo užaugti per anksti.

„Viena vertus, gyvenimas gatvėje yra nuožmi kasdienė kova už išlikimą ir radikalus maištas prieš skaudžias aplinkybes arba sistemą, kurioje individas nepritapo. Kita vertus, šis pasirinkimas ⎯ tai kartu ir tam tikras apsisprendimas nebebandyti kiekvieną akimirką kažkuo tapti, įrodyti, įtikti, o lengvas plaukimas pasroviui, buvimas čia ir dabar, tarsi rytdiena neegzistuotų. Tik ar šis pasaulis yra iki galo svetingas pasirinkusiesiems ne veikti, o būti?" (Aistė Račaitytė)
Filmografija
2016 – Mažytė: Erin Blackwell gyvenimas / TINY: The Life of Erin Blackwell
2010 – Išleistuvės (trumpametražis) / Prom (short)
2004 – Dvyniai (trumpametražis) / Twins (short)
1992 – Amerikos širdis / American Heart
1984 – Gatvės vaikai / Streetwise

9.4
Iš viso balsų: 15
Režisierius - Martin Bell
Scenarijaus autoriai - Cheryl McCall
Aktoriai - 
Prodiuseriai - Cheryl McCall
Operatorius - Martin Bell
Montažo režisierius - Nancy Baker
Kompozitoriai - 
Pardavimo agentas - Amaden Gay Agencies
Platintojas - 
Gamybos kompanija - 
Vertimas - Marius Juknevičius
Dialogai - anglų
Subtitrai - lietuvių
Filmografija
2016 – Mažytė: Erin Blackwell gyvenimas / TINY: The Life of Erin Blackwell
2010 – Išleistuvės (trumpametražis) / Prom (short)
2004 – Dvyniai (trumpametražis) / Twins (short)
1992 – Amerikos širdis / American Heart
1984 – Gatvės vaikai / Streetwise

Taip pat gali patikti
Oazė
2020 / Serbija, Slovėnija, Nyderlandai, Prancūzija, Bosnija ir Hercegovina / rež. Ivan Ikić
Oasis
Korisnici
Tapytoja ir vagis
2020 / Norvegija / rež. Benjamin Ree
The Painter and the Thief
KINO TEATRUOSE
Žiūrėti namuose
Jei tai būtų meilė
2020 / Prancūzija / rež. Patric Chiha
If It Were Love
Si c’était de l’amour

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.