balandžio 30 - gegužės 6 d.

Archyvas

Atkūrimas
Reenactment Reconstituirea
1968 Rumunija 100 min N-13
Filmas pridėtas
Po paikų girtų peštynių vietinis prokuroras nusiveda du jaunus draugus į tariamo nusikaltimo vietą. Jie verčiami atkurti įvykį visuomeninio pobūdžio filmui. Jaunuoliai vaidinti muštynes pradeda pakiliomis nuotaikomis, tačiau filmavimui užsitęsus kiaurą popietę sukyla įtampa ir pyktis, privesiantys prie skaudžiai tikroviškų, smurto kupinų pasekmių.

„Geriausiu visų laikų rumunų filmu laikomas „Atkūrimas" poetiškai ir griežtai kritikuoja klastingą, kompromituojančią galios prigimtį. Filmas pateikia nepatogų temos „Veikti ar / ir būti?" pavyzdį tirdamas veikimą jėgos struktūrose ar bandymus šias sugriauti. Kokios moralinės ir etinės pasekmės slypi už kinui būdingo realybės klastojimo? Amžinojo klausimo apmąstymas atskleidžia žmogui įgimtą polinkį klysti." (Andrei Tănăsescu)
Filmografija
2006 – Negalimo trečiojo dėsnis (trumpametražis) / Tertium non datur (short)
2003 – Niki ir Flo / Niki and Flo
2001 – Budelio popietė / The Afternoon of a Torturer
1998 – Kita stotelė – rojus / Next Stop Paradise
1996 – Per vėlu / Too Late
1995 – Liumjerai ir kompanija / Lumière et compagnie
1994 – Neužmirštama vasara / An Unforgettable Summer
1992 – Ąžuolas / The Oak
1982 – Karnavalo scena / Carnival Scenes
1978 – Palata nr. 6 / Ward Six
1968 – Atkūrimas / Reenactment
1966 – Sekmadienį, šeštą valandą / Sunday at Six

8.1
Iš viso balsų: 15
Režisierius - Lucian Pintilie
Scenarijaus autoriai - Horia Pătraşcu, Lucian Pintilie
Aktoriai - George Constantin, George Mihăiţă, Vladimir Găitan, Emil Botta
Prodiuseriai - Mihai Opris
Operatorius - Sergiu Huzum
Montažo režisierius - Eugenia Naghi
Kompozitoriai - 
Pardavimo agentas - Romanian National Film Centre
Platintojas - 
Gamybos kompanija - 
Vertimas - Aušra Bagočiūnaitė
Dialogai - rumunų
Subtitrai - lietuvių, anglų
Filmografija
2006 – Negalimo trečiojo dėsnis (trumpametražis) / Tertium non datur (short)
2003 – Niki ir Flo / Niki and Flo
2001 – Budelio popietė / The Afternoon of a Torturer
1998 – Kita stotelė – rojus / Next Stop Paradise
1996 – Per vėlu / Too Late
1995 – Liumjerai ir kompanija / Lumière et compagnie
1994 – Neužmirštama vasara / An Unforgettable Summer
1992 – Ąžuolas / The Oak
1982 – Karnavalo scena / Carnival Scenes
1978 – Palata nr. 6 / Ward Six
1968 – Atkūrimas / Reenactment
1966 – Sekmadienį, šeštą valandą / Sunday at Six

Taip pat gali patikti
Nesėkmė dulkinantis arba šelmiškas porno
2021 / Rumunija, Liuksemburgas, Čekija, Kroatija / rež. Radu Jude
Bad Luck Banging or Loony Porn
Babardeala cu bucluc sau porno balamuc
KINO TEATRUOSE
Žiūrėti namuose
Kino mirtis, mano tėvo taip pat
2020 / Izraelis / rež. Dani Rosenberg
The Death of Cinema and My Father Too
Triumfas
2020 / Prancūzija / rež. Emmanuel Courcol
The Big Hit
Un triomphe
KINO TEATRUOSE
Fauna
2020 / Meksika, Kanada / rež. Nicolás Pereda
Fauna
Flora y fauna
Veidrodėli, veidrodėli...
2020 / Latvija, Lietuva / rež. Laila Pakalnina
In the Mirror
Spogulis
Nuo balandžio 3 d.

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.