balandžio 30 - gegužės 6 d.

Archyvas

Heimat yra erdvė laike
Heimat is a Space in Time Heimat Ist Ein Raum Aus Zeit
2019 Vokietija, Austrija 218 min N-13
Filmas pridėtas
Kokius pėdsakus erdvėje palieka laikas? Monumentalioje kino esė režisierius už kadro pasakoja sudėtingą savo šeimos ir gimtosios Vokietijos istoriją: nuo Pirmojo pasaulinio karo, Veimaro respublikos žlugimo, nacistinės Vokietijos iškilimo iki savo jaunystės metų komunistinėje Rytų Vokietijoje ir šių dienų. Pasinaudodamas laiškais, dienoraščiais, mokyklinių rašinių ištraukomis, dokumentais ir nespalvotais peizažais, autorius kuria pasakojimą apie prieštarų ir permainų epochą. Apie XX amžių kaip priminimą šiandienai.

„Istorikas Timothy Snyderis knygoje „Apie tironiją" rašo, kad XX amžiaus Europos istorija mums rodo, jog visuomenės gali palūžti, demokratijos žlugti, etika subyrėti, ir šiandien mums būtų naudinga suvokti kodėl. Filmas neatsakys į klausimą, bet su juo praleistos valandos, nė neabejoju, gali tapti prasmingiausios festivalyje." (Gediminas Kukta)
Filmografija
2014 – Miesto gyventojai / Städtebewohner
2012 – Išvada / Consequence
2012 – Būsena / Die Lage
2011 – Saulės sistema / Solar System
2009 – Medžiaga / Material
2008 – Vaikai. Kol laikas bėga / Children. As Time Flies
2002 – Tėvynė / Fatherland
2000 – Noištatas (Naujasis miestas): daiktų padėtis / Neustadt (New Town): The State of Things
1997 – Barluschke / Barluschke
1993 – Eismo kamštis: važiuokime / Jammed: Let's Get Moving
1992 – Geležies amžius / Eisenzeit
1985 – Žmonių policija / Volkspolizei 1985
1984 – Namas 1984 / Das Haus 1984

8.8
Iš viso balsų: 12
Režisierius - Thomas Heise
Scenarijaus autoriai - Thomas Heise
Aktoriai - 
Prodiuseriai - Heino Deckert, Constantin Wulff, Johannes Rosenberger, Johannes Holzhausen
Operatorius - Stefan Neuberger
Montažo režisierius - Chris Wright
Kompozitoriai - 
Pardavimo agentas - Deckert Distribution GMBH
Platintojas - 
Gamybos kompanija - 
Vertimas - Kristina Sprindžiūnaitė
Dialogai - vokiečių
Subtitrai - lietuvių, anglų
Filmografija
2014 – Miesto gyventojai / Städtebewohner
2012 – Išvada / Consequence
2012 – Būsena / Die Lage
2011 – Saulės sistema / Solar System
2009 – Medžiaga / Material
2008 – Vaikai. Kol laikas bėga / Children. As Time Flies
2002 – Tėvynė / Fatherland
2000 – Noištatas (Naujasis miestas): daiktų padėtis / Neustadt (New Town): The State of Things
1997 – Barluschke / Barluschke
1993 – Eismo kamštis: važiuokime / Jammed: Let's Get Moving
1992 – Geležies amžius / Eisenzeit
1985 – Žmonių policija / Volkspolizei 1985
1984 – Namas 1984 / Das Haus 1984

Taip pat gali patikti
Notturno
2020 / Italija, Prancūzija, Vokietija / rež. Gianfranco Rosi
Notturno
Smurto monopolis
2020 / Prancūzija / rež. David Dufresne
The Monopoly of Violence
Un pays qui se tient sage
Valchenzė amžiams
2020 / Vokietija / rež. Janna Ji Wonders
Walchensee Forever

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.