balandžio 30 - gegužės 6 d.

Archyvas

Quo Vadis, Aida?
Quo Vadis, Aida? Quo Vadis, Aida?
2020 Bosnija ir Hercegovina, Austrija, Rumunija, Nyderlandai, Vokietija, Lenkija, Prancūzija, Norvegija, Turkija 104 min N-13
KINO TEATRUOSE
Filmas pridėtas
Bosnija, 1995-ųjų liepa. Aida dirba Jungtinių Tautų vertėja mažame Srebrenicos mieste. Serbų armijai užėmus miestą, jos vyras su dviem sūnumis atsiduria tarp tūkstančių žmonių, kurie prieglobstį ir pagalbą tikisi rasti JT stovykloje. Tiesiogiai bendraudama su derybininkais, Aida turi priėjimą prie nepaprastai slaptos ir svarbios informacijos. Kas matyti jos šeimos ir likusių miestelio gyventojų horizonte – išsigelbėjimas ar mirtis? Kokį žingsnį Aidai derėtų žengti? Tai filmas apie moterį, atsidūrusią vyrų karo žaidimų lauke.

„Nepaprastai jaudinantis ir įtemptas filmas. Nepamirštama pagrindinė herojė perteikia paralyžiuojantį karo siaubą ir tarsi priešnuodis veikiančią šeimos meilę, kuri pažadina neregėtą narsą. Balkanų karą išgyvenusi režisierė savo kūryboje nuolat grįžta prie šios temos ir primena: „Vien tik todėl, kad kai kurie dalykai atrodo neįsivaizduojami, nereiškia, kad jų negali nutikti." (Aistė Račaitytė)
Filmografija
2014 – Viena diena Sarajeve / Jedan dan u Sarajevu
2014 – Meilės sala / Love Island (Kino pavasaris)
2013 – Tiems, kurie nepasakoja istorijų / For Those Who Can Tell No Tales (Kino pavasaris)
2010 – Pakeliui / On the Path (Kino pavasaris)
2008 – Istorijos apie žmonių teises / Stories on Human Rights
2006 – Grbavica / Grbavica: The Land of My Dreams (Kino pavasaris)
2005 – Pamesti daiktai / Lost and Found
2000 – Raudoni guminiai batai (trumpametražis) / Red Rubber Boots (short)
1998 – Mes spindime naktyje (trumpametražis) / Noc je, mi svijetlimo (short)

9.2
Iš viso balsų: 178
Režisierius - Jasmila Žbanić
Scenarijaus autoriai - Jasmila Žbanić
Aktoriai - Jasna Đuričić, Izudin Bajrović, Boris Ler, Dino Bajrović, Boris Isaković, Johan Heldenbergh, Raymond Thiry, Emir Hadžihafizbegović, Edita Malovčić
Prodiuseriai - Damir Ibrahimović, Jasmila Žbanić, Bruno Wagner, Barbara Albert, Antonin Svaboda, Cristian Nicolescu, Els Vandevorst, Roman Paul, Gerhard Meixner, Ewa Puszczyńska, Nicolas Eschbach, Margot Juvénal, Simon Gabriele, Ingunn Sundelin, Eric Vogel, Ibrahim Eren
Operatorius - Christine A. Maier
Montažo režisierius - Jarosław Kamiński
Kompozitoriai - Antoni Komasa-Łazarkiewicz
Pardavimo agentas - Indie Sales
Platintojas - 
Gamybos kompanija - 
Vertimas - Olegas Volkovas
Dialogai - bosnių, anglų, olandų
Subtitrai - lietuvių, anglų
Filmografija
2014 – Viena diena Sarajeve / Jedan dan u Sarajevu
2014 – Meilės sala / Love Island (Kino pavasaris)
2013 – Tiems, kurie nepasakoja istorijų / For Those Who Can Tell No Tales (Kino pavasaris)
2010 – Pakeliui / On the Path (Kino pavasaris)
2008 – Istorijos apie žmonių teises / Stories on Human Rights
2006 – Grbavica / Grbavica: The Land of My Dreams (Kino pavasaris)
2005 – Pamesti daiktai / Lost and Found
2000 – Raudoni guminiai batai (trumpametražis) / Red Rubber Boots (short)
1998 – Mes spindime naktyje (trumpametražis) / Noc je, mi svijetlimo (short)

Taip pat gali patikti
Berlynas. Aleksandro aikštė
2020 / Vokietija, Nyderlandai / rež. Burhan Qurbani
Berlin Alexanderplatz
Gritt
2021 / Norvegija / rež. Itonje Søimer Guttormsen
Gritt
KINO TEATRUOSE
Natūrali šviesa
2021 / Vengrija, Prancūzija, Vokietija, Latvija / rež. Dénes Nagy
Natural Light
Természetes fény

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.