balandžio 30 - gegužės 6 d.

Archyvas

Pažadas
The Stonebreaker Spaccapietre
2020 Italija, Prancūzija, Belgija 104 min N-16
Filmas pridėtas

Andžela dirba laukuose spiginant karštai Pietų Italijos saulei. Vieną dieną ten išėjusi kartu su kitais nelegaliais darbininkais Andžela nebegrįžta. Šį tragišką ir paslaptingą dingimą išgyvena mylintis vyras Džiuzepė ir jųdviejų sūnus Anto. Vyras nusprendžia ieškoti darbo toje pačioje fermoje, vildamasis išsiaiškinti tiesą apie žmonos mirtį, tačiau susiduria su žiauria realybe, kuri kėsinasi nuo jo ir sūnaus gyvenimų nutraukti apsauginį magijos šydą.

„Broliai De Serio tėvo ir sūnaus išgyvenimo dramą tapo švelniais šiuolaikinės pasakos potėpiais, adaptuodami humanistinę itališkojo neorealizmo empatiją darbininkų klasei. Vaizduodami nuskriaustus, socialinėse paraštėse gyvenančius žmones, režisieriai šiuolaikinėje Europoje išnaudojamų migrantų darbuotojų gyvenimus perkelia į pasakiškos gėrio ir blogio kovos rėmus. Geriausia gynyba šiame mūšyje tampa nuoširdus tikėjimas užuojautos galia." (Andrei Tănăsescu)

Rekomendacijos nepaprastų patirčių pratęsimui su knyga:

Gianfranco Calligarich „Paskutinė vasara mieste"
Trisdešimtmetis Leo Romoje, mieste, persunktame „dolce vita" atmosferos, įsimyli trapią ir nerimastingą „femme fatale" Arianą. Dienomis blaškydamasis tarp atsitiktinių darbų, kur žmonių santykiai efemeriški ir apirę, vakarus jis leidžia bohemiškoje, alkoholio permerktoje apspurusių viešbučių ir vakarienių su turtingais intelektualais aplinkoje. Šie klajojimai įsiskverbia į Leo vienatvę, jis žino, kad yra pralaimėtojas, nes dėl sau pačiam nesuprantamų priežasčių nesugeba gyventi taip kaip kiti, todėl bet kokia pergalė jam kelia pasibjaurėjimą. Leo neturi troškimų. Jis renkasi saldų didingos, neaprėpiamos ir abejingos Romos glėbį, kuri kiekvienam bastūnui suteikia saugų prieglobstį. Ji nebūtinai draugiška, bet ir ne motiniška, ji pašaipi bendrininkė, išprotėjusi ir viliojanti, – kaip Ariana.

Filmografija
2015 – Atsiminimai apie upę / River Memories
2011 – Septynios malonės / Seven Acts of Mercy
2010 – Lyso dialogai (trumpametražis) / Dialoghi del Lys (short)
2010 – Gatvės vaikai / Bakroman
2007 – Xhodi egzaminas / L'esame di Xhodi
2006 – Rew ir Shade (trumpametražis) / Rew e Shade (short)
2005 – Zakaria (trumpametražis) / Zakaria (short)
2004 – Mano brolis Yangas (trumpametražis) / My Brother Yang (short)

8.0
Iš viso balsų: 16
Režisierius - Gianluca De Serio, Massimiliano De Serio
Scenarijaus autoriai - Gianluca De Serio, Massimiliano De Serio
Aktoriai - Salvatore Esposito, Samuele Carrino, Licia Lanera, Antonella Carone, Giuseppe Loconsole, Vito Signorile, Mamadou Toure
Prodiuseriai - Alessandro Borrelli
Operatorius - Antoine Héberlé
Montažo režisierius - Stefano Cravero
Kompozitoriai - Gatto Ciliegia contro il Grande Freddo
Pardavimo agentas - Shellac
Platintojas - 
Gamybos kompanija - 
Vertimas - Ieva Frigerio
Dialogai - italų
Subtitrai - lietuvių, anglų
Filmografija
2015 – Atsiminimai apie upę / River Memories
2011 – Septynios malonės / Seven Acts of Mercy
2010 – Lyso dialogai (trumpametražis) / Dialoghi del Lys (short)
2010 – Gatvės vaikai / Bakroman
2007 – Xhodi egzaminas / L'esame di Xhodi
2006 – Rew ir Shade (trumpametražis) / Rew e Shade (short)
2005 – Zakaria (trumpametražis) / Zakaria (short)
2004 – Mano brolis Yangas (trumpametražis) / My Brother Yang (short)

Taip pat gali patikti
Oazė
2020 / Serbija, Slovėnija, Nyderlandai, Prancūzija, Bosnija ir Hercegovina / rež. Ivan Ikić
Oasis
Korisnici
Pasiruošimas būti kartu neapibrėžtą laiką
2020 / Vengrija / rež. Lili Horvát
Preparations to Be Together For an Unknown Period of Time
Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre
Daina be pavadinimo
2019 / Peru, Ispanija, Jungtinės Valstijos, Šveicarija / rež. Melina León
Song Without a Name
Canción Sin Nombre
Paskutinieji
2020 / Estija, Suomija, Nyderlandai / rež. Veiko Õunpuu
The Last Ones
Viimeiset

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.