balandžio 30 - gegužės 6 d.

Archyvas

Kino mirtis, mano tėvo taip pat
The Death of Cinema and My Father Too The Death of Cinema and My Father Too
2020 Izraelis 103 min N-13
Filmas pridėtas

Itin asmeniškas Danio Rosenbergo ilgametražis debiutas – apie tėvą ir sūnų, bandančius padedant kinui sustabdyti laiką. Filmas suderina tikrus, pramanytus ir autobiografinius elementus, siekdamas perprasti didžiuosius gyvenimo ir mirties klausimus. Kino kūrėjas Asafas neužilgo susilauks pirmagimio. Kartu su šeima jis sužino, kad Tel Avivui gresia iraniečių ataka. Jo tėvas Joelis nori visus išsivežti į Jeruzalėje esančią slėptuvę. Prieš išvykdamas, Asafas įtikina Joelį imtis pagrindinio vaidmens naujame jo filme, taip suliedamas pramanytą pasaulį su skaudžia, tačiau širdžiai miela realybe.

„Tai filmas apie šeimą, vaizduojantis meilės kupiną ryšį tarp tėvo ir sūnaus, parodantis kino galią tirti menines ir asmenines mirties bei netekties baimes. Rosenbergas lengvai nardo tarp fikcijos ir tikrovės, humoro ir tragedijos, atskleisdamas tarp šių priešingybių slypintį kinematografišką gyvenimo trumpalaikiškumą." (Andrei Tănăsescu)

Rekomendacijos nepaprastų patirčių pratęsimui su knyga:

Maggie O'Farrell „Hamnetas"
Vieną 1596-ųjų vasaros dieną sukarščiavusi vienuolikmetė Džudita atgula į lovą savo namuose Stratforde. Jos dvynys brolis Hamnetas kur įmanydamas ieško pagalbos ir artimųjų. Bet kodėl gi nieko nėra namuose?

Dvynių motina Agnesė – laisvos dvasios moteris, žolininkė, turinti gydymo galių, nors ir keistuolė, miestelyje gerbiama vaistytoja, gebanti įžvelgti žmogaus likimą, – visai netoli, sode, kur augina įvairiausias gydomąsias žoleles. Jų tėvas, lotynų kalbos mokytojas ir talentingas dramaturgas, kuria Londone. Jie dar nenujaučia, kad vienas iš jų vaikų iki savaitės pabaigos neišgyvens.

Filmografija
2018 – Zoharo sugrįžimas / Zohar: The Return
2011 – Susya (trumpametražis) / Susya (short)
2008 – Gimtinė (trumpametražis) / Homeland (short)
2005 – Don Kichotas Jeruzalėje (trumpametražis) / Don Quixote in Jerusalem (short)
2004 – Raudonas žaislas (trumpametražis) / The Red Toy (short)

8.1
Iš viso balsų: 14
Režisierius - Dani Rosenberg
Scenarijaus autoriai - Dani Rosenberg, Itay Kohay
Aktoriai - Marek Rozenbaum, Roni Kuban, Ina Rosenberg, Noa Koler, Natan Rosenberg, Sabina Rosenberg, Ruth Farhi, Uri Klauzner
Prodiuseriai - Stav Meron, Dani Rosenberg, Carol Polakoff
Operatorius - David Stragmeister
Montažo režisierius - Nili Feller, Guy Nemesh
Kompozitoriai - Yuval Semo, Jarosław Bester
Pardavimo agentas - Films Boutique
Platintojas - 
Gamybos kompanija - 
Vertimas - Aistė Račaitytė
Dialogai - hebrajų
Subtitrai - lietuvių, anglų
Filmografija
2018 – Zoharo sugrįžimas / Zohar: The Return
2011 – Susya (trumpametražis) / Susya (short)
2008 – Gimtinė (trumpametražis) / Homeland (short)
2005 – Don Kichotas Jeruzalėje (trumpametražis) / Don Quixote in Jerusalem (short)
2004 – Raudonas žaislas (trumpametražis) / The Red Toy (short)

Taip pat gali patikti
Afrika
2019 / Izraelis / rež. Oren Gerner
Africa
Fauna
2020 / Meksika, Kanada / rež. Nicolás Pereda
Fauna
Flora y fauna
Mėnulis, 66 klausimai
2021 / Graikija, Prancūzija / rež. Jacqueline Lentzou
Moon, 66 Questions
Selene 66 Questions
Atkūrimas
1968 / Rumunija / rež. Lucian Pintilie
Reenactment
Reconstituirea

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.