balandžio 30 - gegužės 6 d.

Archyvas

XX amžius
The Twentieth Century The Twentieth Century
2019 Kanada 90 min N-18
Filmas pridėtas
XX amžiaus pradžia, Kanada renka naują ministrą pirmininką. Jaunasis Williamas Lyonas Mackenzie'is Kingas ryžtasi kandidatuoti. Vedamas edipinių politinių siekių, kelyje į šalies lyderio postą jis turės įveikti daugybę kliūčių: Afrikoje besitęsiantį Būrų karą, nacionalinį separatistinį judėjimą, nepasiekiamą mylimąją ir vidines pastangas nuslopinti avalynės fetišą bei onanizmo impulsą. Kingo ambicijos nugalės gėrio ir blogio, meilės ir neapykantos kovose.

„Matthew Rankino ilgametražis debiutas, nufilmuotas 16 mm ir „Super 8" juostomis, be galo kūrybiškai interpretuoja Kanados istoriją, o pasakiška rankų darbo kino daile konkuruoja su vokiškais ekspresionistiniais filmais. Linksmas ir verčiantis susimąstyti kūrinys – tarytum intensyvus psichoseksualinis sapnas, negailestingai ir sumaniai kritikuojantis politiką bei pasitenkinimą nacionalizmu." (Andrei Tănăsescu)
Filmografija
2017 – Tesla šviesa Žemei (trumpametražis) / The Tesla World Light (short)
2014 – Mynarski mirties krytis (trumpametražis) / Mynarski Death Plummet (short)
2012 – Tabula rasa (trumpametražis) / Tabula Rasa (short)
2010 – Negativipegas (trumpametražis) / Negativipeg (short)
2008 – Hydro-Lévesque (trumpametražis) / Hydro-Lévesque (short)
2008 – Galvijų šauksmas (trumpametražis) / Cattle Call (short)
2008 – Svajonių butai (trumpametražis) / I Dream of Driftwood (short)
2006 – Kur Maurice? (trumpametražis) / Où est Maurice? (short)
2005 – Aštuonkojo faktorius (trumpametražis) / Le facteur poulpe (short)

7.7
Iš viso balsų: 28
Režisierius - Matthew Rankin
Scenarijaus autoriai - Matthew Rankin
Aktoriai - Dan Beirne, Mikhaïl Ahooja, Catherine Saint-Laurent, Sarianne Cormier, Brent Skagford, Richard Jutras, Trevor Anderson, Kee Chan, Sean Cullen, Annie St-Pierre
Prodiuseriai - Gabrielle Tougas-Fréchette, Ménaïc Raoul
Operatorius - Vincent Biron
Montažo režisierius - Matthew Rankin
Kompozitoriai - Peter Venne, Christophe Lamarche-Ledoux
Pardavimo agentas - Best Friend Forever
Platintojas - 
Gamybos kompanija - 
Vertimas - Andrius Patiomkinas
Dialogai - anglų
Subtitrai - lietuvių
Filmografija
2017 – Tesla šviesa Žemei (trumpametražis) / The Tesla World Light (short)
2014 – Mynarski mirties krytis (trumpametražis) / Mynarski Death Plummet (short)
2012 – Tabula rasa (trumpametražis) / Tabula Rasa (short)
2010 – Negativipegas (trumpametražis) / Negativipeg (short)
2008 – Hydro-Lévesque (trumpametražis) / Hydro-Lévesque (short)
2008 – Galvijų šauksmas (trumpametražis) / Cattle Call (short)
2008 – Svajonių butai (trumpametražis) / I Dream of Driftwood (short)
2006 – Kur Maurice? (trumpametražis) / Où est Maurice? (short)
2005 – Aštuonkojo faktorius (trumpametražis) / Le facteur poulpe (short)

Taip pat gali patikti
Šventasis Narcizas
2020 / Kanada / rež. Bruce LaBruce
Saint-Narcisse
Socialinė higiena
2021 / Kanada / rež. Denis Côté
Social Hygiene
Hygiène sociale
Nesėkmė dulkinantis arba šelmiškas porno
2021 / Rumunija, Liuksemburgas, Čekija, Kroatija / rež. Radu Jude
Bad Luck Banging or Loony Porn
Babardeala cu bucluc sau porno balamuc
KINO TEATRUOSE
Žiūrėti namuose

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.