kovo 19 d. - balandžio 1 d.

Archyvas

Kristaus kūnas
Corpus Christi Boże Ciało
2019 Lenkija, Prancūzija 115 min N-13
Filmas pridėtas

Pokalbis su pagrindiniu filmo „Kristaus kūnas" aktoriumi Bartosz Bielenia https://youtu.be/O5JNtAx3N5E

20-metis Danielis po sunkaus nusikaltimo patiria dvasinę transformaciją jaunimo pataisos namuose. Atėjus metui juos palikti, jis svajoja tapti kunigu, tačiau kriminalinė praeitis tam neįveikiama kliūtis. Pakeliui į naują darbo vietą jis persirengia kunigu ir dėl komiško atsitiktinumo perima nuošalaus miestelio parapiją. Neįprasta jauno, charizmatiško dvasininko praktika tampa akstinu vietinei bendruomenei pradėti susitaikymo procesą po neseniai įvykusios tragedijos. Tačiau Danielio praeitis netrunka pasivyti.

„Filmas kupinas įdomios polemikos apie religiją ir bažnyčios instituciją. Vengdamas tiesmukos kritikos, jis plečia tikėjimo sąvokos ribas ir siūlo netikėtų atgailos ir atleidimo išraiškų. Pagrindinį vaidmenį atliekantis Bartoszas Bielenia yra vienas didžiausių atradimų ⎯ tiek daug pasakančių akių ekrane reta. Filmas gavo „Oskaro" nominaciją geriausiam užsienio filmui." (Aistė Račaitytė)

Filmą pristato Lenkijos institutas Vilniuje

Filmografija
2014 - Varšuva 1944-ieji / Warsaw '44 
2011 - Savižudžių kambarys / Suicide Room 
2004 - Gera tave matyti (trumpametražis)/ Nice to See You (short)

9.1
Iš viso balsų: 217
Režisierius - Jan Komasa
Scenarijaus autoriai - Mateusz Pacewicz
Aktoriai - Tomasz Zietek, Barbara Kurzaj, Leszek Lichota, Lukasz Simlat, Bartosz Bielenia, Aleksandra Konieczna, Eliza Rycembel
Prodiuseriai - Leszek Bodzak, Aneta Cebula-Hickinbotham, Marek Jastrzębski, Małgorzata Jurczak, Marta Kraus, Anna Limbach-Uryn, Patrice Nezan, Jakub Szurmiej, Laurent Versini, Piotr Walter
Operatorius - Piotr Sobocinski Jr.
Montažo režisierius - Przemyslaw Chruscielewski
Kompozitoriai - Evgueni Galperine, Sacha Galperine
Pardavimo agentas - New Europe Film Sales
Platintojas - Kino Pavasaris Distribution
Gamybos kompanija - 
Vertimas - Vyturys Jarutis
Dialogai - lenkų
Subtitrai - lietuvių, anglų (Vilniuje ir Forum Cinemas Kaune)
Filmografija
2014 - Varšuva 1944-ieji / Warsaw '44 
2011 - Savižudžių kambarys / Suicide Room 
2004 - Gera tave matyti (trumpametražis)/ Nice to See You (short)

Taip pat gali patikti
Virpesiai
2019 / Gvatemala, Prancūzija, Liuksemburgas / rež. Jayro Bustamante
Tremors
Temblores
Supernova
2019 / Lenkija / rež. Bartosz Kruhlik
Supernova
Tebūnie šviesa
2019 / Slovakija, Čekija / rež. Marko Škop
Let There Be Light
Nech je svetlo

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.