pavasaris

Archyvas

Atogrąžų vaiduoklis
Ghost Tropic Ghost Tropic
2019 Belgija 85 min N-13
Filmas pridėtas

Po sunkios darbo dienos važiuodama namo metro 50-metė Khadija užsnūsta ir prabunda tik paskutinėje maršruto stotelėje. Tai – paskutinis reisas, o pinigų taksi ji neturi. Moteris ryžtasi naktinei kelionei pėstute per miegantį Briuselį. 16 mm kino juosta nufilmuota Khadijos naktinė odisėja žiūrovui tampa jusliniu patyrimu, jos nuotykiai – šviesos ir vilties blyksniais. Filmo premjera įvyko Kanų kino festivalio paralelinėje programoje „Dvi režisierių savaitės".

„Tai filmas-miniatiūra, skirtas akylam žiūrovui, mėgstančiam poetiškuose nutylėjimuose užčiuopti prasmę. Principingas režisierius, gabi prancūzų teatro aktorė ir daugiakultūris miestas panardina į terpę tarp realybės ir sapno." (Dovilė Raustytė-Mateikė)


Programos sudarytojos Dovilės Raustytės-Mateikės filmo pristatymas https://youtu.be/zeHovrH3uBU

Filmografija
2019 – Lindynė / Hellhole
2014 – Violeta / Violet 
2008 – Uždarymas (trumpametražis) / The Close (short)
2006 – Pileris (trumpametražis) / Pillar (short)
2006 – Tauras (trumpametražis) / Taurus (short)

8.8
Iš viso balsų: 4
Režisierius - Bas Devos
Scenarijaus autoriai - Bas Devos
Aktoriai - Saadia Bentaïeb, Maaike NeuvilleE, Stefan Gota, Cedric Luvuezo, Willy Thomas, Nora Dari
Prodiuseriai - Marc Goyens
Operatorius - Grimm Vandekerckhove
Montažo režisierius - Bas Devos, Dieter Diependaele
Kompozitoriai - Brecht Ameel
Pardavimo agentas - Rediance
Platintojas - 
Gamybos kompanija - 
Vertimas - Kristina Kaghdo
Dialogai - prancūzų
Subtitrai - anglų, lietuvių
Filmografija
2019 – Lindynė / Hellhole
2014 – Violeta / Violet 
2008 – Uždarymas (trumpametražis) / The Close (short)
2006 – Pileris (trumpametražis) / Pillar (short)
2006 – Tauras (trumpametražis) / Taurus (short)

Taip pat gali patikti
Balta balta diena
2019 / Islandija, Danija, Švedija / rež. Hlynur Pálmason
A White, White Day
Hvítur, Hvítur Dagur

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.