pavasaris

Archyvas

Liberté
Liberté Liberté
2019 Ispanija, Prancūzija 132 min N-18
Filmas pridėtas

1774-ieji, Prancūzijos revoliucijos išvakarės. Miškas kažkur tarp Potsdamo ir Berlyno. Grupelė libertinų, ištremti iš puritoniškosios Liudviko XVI aplinkos, slapčia diskutuoja apie naują išlaisvinančią libertinizmo filosofiją ir čia pat ją praktikuoja. Geidulingas fantazijas keičia aistra, rafinuoti kankinimai virsta ekstaze. Prieblandoje skendinčiuose krūmuose ir karietose virpa laisvė – kūno ir proto, idėjų ir meno. Kanų kino festivalyje filmas pelnė programos „Ypatingas žvilgsnis" specialųjį žiuri prizą.

„Jokioms kino taisyklėms nepaklūstančio ir radikaliuoju klasicistu vadinamo katalono kūrinys – vienas ryškiausių praėjusių metų kino potyrių. Tai drąsus, intelektualus, vizionieriškas ir iš tiesų laisvas kinas." (Gediminas Kukta)

Filmografija
2016 – Liudviko XIV mirtis / The Death of Louis XIV
2013 – Cuba Libre (trumpametražis) / Cuba Libre (short)
2013 – Mano mirties istorija / Story of My Death
2011 – Dievas darė stebuklus manyje / The Lord Worked Wonders in Me
2010 – Kristaus vardai / The Names of Christ
2008 – Paukščių giesmė / Birdsong
2006 – Riterių garbė / Quixotic/Honor de Cavelleria

8.8
Iš viso balsų: 4
Režisierius - Albert Serra
Scenarijaus autoriai - Albert Serra
Aktoriai - Helmut Berger, Marc Susini, Iliana Zabeth, Laura Poulvet, Baptiste Pinteaux, Lluís Serrat
Prodiuseriai - Pierre-Olivier Bardet, Joaquim Sapinho, Albert Serra, Montse Triola
Operatorius - Artur Tort
Montažo režisierius - Ariadna Ribas, Albert Serra, Artur Tort
Kompozitoriai - 
Pardavimo agentas - Films Boutique
Platintojas - Kino Pavasaris Distribution
Gamybos kompanija - 
Vertimas - Jurga Vilė
Dialogai - katalonų
Subtitrai - lietuvių, anglų (Vilniuje ir Forum Cinemas Kaune)
Filmografija
2016 – Liudviko XIV mirtis / The Death of Louis XIV
2013 – Cuba Libre (trumpametražis) / Cuba Libre (short)
2013 – Mano mirties istorija / Story of My Death
2011 – Dievas darė stebuklus manyje / The Lord Worked Wonders in Me
2010 – Kristaus vardai / The Names of Christ
2008 – Paukščių giesmė / Birdsong
2006 – Riterių garbė / Quixotic/Honor de Cavelleria

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.