kovo 19 d. - balandžio 2 d.

Archyvas

Švilpautojai
The Whistlers The Whistlers
2019 Rumunija, Prancūzija, Vokietija, Švedija 97 min N-16
Filmas pridėtas

Ne viskas yra taip, kaip atrodo. Bent jau ne policininkui Kristi, dirbančiam abiejose įstatymo pusėse. Vyras privalo vykti į Kanarų salą La Gomerą ir išmokti vietinės švilpautojų kalbos. Sutiktas paslaptingosios Gildos, kuriai jaučia daugiau nei kolegiškus jausmus, vyras jau kitą dieną imasi gvildenti kodinę kalbą. Ši turės padėti bendrauti su gangsteriais ir išvaduoti iš Rumunijos kalėjimo Žoltą, kuris vienintelis žino, kur paslėpti 30 milijonų eurų. Prasideda įtemptas, nenuspėjamas ir komiškas kriminalinis žaidimas.

„Vienas iš rumunų Naujosios bangos pradininkų šįkart švilpauja visai kitokią melodiją – drąsiai maišo film-noir žanrą su komedija, detektyvą su drama, realybę su kino citatomis ir sukuria reginį, kuriuo mėgausis visi, mylintys kiną." (Gediminas Kukta)

Filmografija

2018 – Begalinis futbolas („Kino pavasaris") / Infinite Football 

2015 – Lobis / The Treasure

2014 – Antras žaidimas / Second Game 

2013 – Metabolizmas, arba temstant Bukarešte / When Evening Falls on Bucharest or Metabolism

2009 – Policija, būdvardis („Kino pavasaris") / Police, Adjecive 

2006 – 12:08 į Rytus nuo Bukarešto („Kino pavasaris") / 12:08 East of Bucharest 

2004 – Livijaus sapnas (trumpametražis) / Liviu's Dream (short)

2003 – Kelionė į miestą (trumpametražis) / A Trip to the City (short)

2002 – Vyno nublokšti (trumpametražis) / Gone with the Wine (short)


7.4
Iš viso balsų: 30
Režisierius - Corneliu Porumboiu
Scenarijaus autoriai - Corneliu Porumboiu
Aktoriai - Vlad Ivanov, Catrinel Marlon, Rodica Lazar, Agustí Villaronga, Sabin Tambrea, István Teglas, Cristóbal Pinto
Prodiuseriai - Patricia Poienaru, Marcela Ursu, Maren Ade
Operatorius - Tudor Mircea
Montažo režisierius - Roxana Szel
Kompozitoriai - 
Pardavimo agentas - Mk2 Films
Platintojas - Kino Pavasaris Distribution
Gamybos kompanija - 
Vertimas - Laimonas Vaičius
Dialogai - rumunų, anglų, ispanų
Subtitrai - lietuvių, anglų (Vilniuje ir Forum Cinemas Kaune)
Filmografija

2018 – Begalinis futbolas („Kino pavasaris") / Infinite Football 

2015 – Lobis / The Treasure

2014 – Antras žaidimas / Second Game 

2013 – Metabolizmas, arba temstant Bukarešte / When Evening Falls on Bucharest or Metabolism

2009 – Policija, būdvardis („Kino pavasaris") / Police, Adjecive 

2006 – 12:08 į Rytus nuo Bukarešto („Kino pavasaris") / 12:08 East of Bucharest 

2004 – Livijaus sapnas (trumpametražis) / Liviu's Dream (short)

2003 – Kelionė į miestą (trumpametražis) / A Trip to the City (short)

2002 – Vyno nublokšti (trumpametražis) / Gone with the Wine (short)


Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.