kovo 19 d. - balandžio 2 d.

Archyvas

Nepažadinkit Saint Laurent`o
Celebration Célébration
2018 Prancūzija 74 min N-13
Filmas pridėtas

„Prancūzų rašytoja Marguerite Duras dizainerį Yves'ą Saint Laurent'ą yra pavadinusi lunatiku. Toks jis ir šiame filme – tarsi vaikštantis per miegus. Svarbiausia, Laurent'o nepažadinti, nes išsisklaidys burtai. Režisieriui pavyksta itin arti prieiti prie mados ikonos ir apgaubti jį išskirtine estetika." (D. Raustytė)

 

Yves'o Saint Laurent'o aukštosios mados namai buvo paskutinieji Paryžiuje. Dokumentiniame filme užfiksuota dizainerio eros pabaiga – paskutinės kolekcijos kūrimo procesas. Jo metu legendinis mados kūrėjas įamžintas trapus, tylus, liūdnas, kartais dar netikėtai paatviraujantis apie sėkmę ir jos nulemtą tragizmą. Daugiau nei dešimtmetį šis filmas buvo draudžiamas rodyti jo gyvenimo ir verslo partnerio Pierre'o Bergé, kurio kontroliuojami mados namų bei Laurent'o gyvenimo užkulisiai ir baugina, ir žavi.

 

 

Filmografija

2013 – Paradas (dok. f.) / Parade (doc.)
2011 – Akrobatas (dok. f.) / Acrobat (doc.)
2009 – Velnio advokatas (dok. f.) / L'Avocat du diable (doc.)
2007 – Atleidimas (trumpametražis) / Rémission (short)
2007 – Šventimas (dok. f.) / Celebration (doc.)
2005 – Už neapykantos ribų (dok. f.) / Au delà de la haine (doc.)

 

 


7.6
Iš viso balsų: 14
Režisierius -

Olivier Meyrou

Scenarijaus autoriai -

Olivier Meyrou

Aktoriai -
Prodiuseriai -

Hold Up Films

Operatorius - Jean-Marc Bouzou, Florian Bouchet
Montažas - Cathie Dambel
Kompozitoriai - Francois-Eudes Chanfrault
Pardavimo agentas - Playtime
Platintojas -
Gamybos kompanija -
Dialogai - prancūzų
Subtitrai - anglų, lietuvių
Filmografija

2013 – Paradas (dok. f.) / Parade (doc.)
2011 – Akrobatas (dok. f.) / Acrobat (doc.)
2009 – Velnio advokatas (dok. f.) / L'Avocat du diable (doc.)
2007 – Atleidimas (trumpametražis) / Rémission (short)
2007 – Šventimas (dok. f.) / Celebration (doc.)
2005 – Už neapykantos ribų (dok. f.) / Au delà de la haine (doc.)

 

 


Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.