Uždaryti langą
Archyvas

Nepažadinkit Saint Laurent`o

Celebration

Célébration

2018 / Prancūzija / 74 min / N-13
7.6
Iš viso balsų: 14, vidurkis: 7.6
Filmas pridėtas
Filmas ištrintas
Prisidėti prie filmų
Ištrinti filmą
Nepažadinkit Saint Laurent`o on IMDb
Režisierius -

Olivier Meyrou

Scenarijaus autoriai -

Olivier Meyrou

Aktoriai -
Prodiuseriai -

Hold Up Films

Operatorius - Jean-Marc Bouzou, Florian Bouchet
Montažas - Cathie Dambel
Kompozitoriai - Francois-Eudes Chanfrault
Pardavimo agentas - Playtime
Platintojas -
Gamybos kompanija -
Dialogai - prancūzų
Subtitrai - anglų, lietuvių

„Prancūzų rašytoja Marguerite Duras dizainerį Yves'ą Saint Laurent'ą yra pavadinusi lunatiku. Toks jis ir šiame filme – tarsi vaikštantis per miegus. Svarbiausia, Laurent'o nepažadinti, nes išsisklaidys burtai. Režisieriui pavyksta itin arti prieiti prie mados ikonos ir apgaubti jį išskirtine estetika." (D. Raustytė)

 

Yves'o Saint Laurent'o aukštosios mados namai buvo paskutinieji Paryžiuje. Dokumentiniame filme užfiksuota dizainerio eros pabaiga – paskutinės kolekcijos kūrimo procesas. Jo metu legendinis mados kūrėjas įamžintas trapus, tylus, liūdnas, kartais dar netikėtai paatviraujantis apie sėkmę ir jos nulemtą tragizmą. Daugiau nei dešimtmetį šis filmas buvo draudžiamas rodyti jo gyvenimo ir verslo partnerio Pierre'o Bergé, kurio kontroliuojami mados namų bei Laurent'o gyvenimo užkulisiai ir baugina, ir žavi.

 

 

Filmografija

2013 – Paradas (dok. f.) / Parade (doc.)
2011 – Akrobatas (dok. f.) / Acrobat (doc.)
2009 – Velnio advokatas (dok. f.) / L'Avocat du diable (doc.)
2007 – Atleidimas (trumpametražis) / Rémission (short)
2007 – Šventimas (dok. f.) / Celebration (doc.)
2005 – Už neapykantos ribų (dok. f.) / Au delà de la haine (doc.)