Uždaryti langą
Archyvas

Aš nenoriu miego

I Can't Sleep

J’ai pas sommeil

1994 / Prancūzija, Vokietija, Šveicarija / 110 min / N-16
7.4
Iš viso balsų: 11, vidurkis: 7.4
Filmas pridėtas
Filmas ištrintas
Prisidėti prie filmų
Ištrinti filmą
Aš nenoriu miego on IMDb
Režisierius -

Claire Denis

Scenarijaus autoriai -

Claire Denis, Jean-Pol Fargeau

Aktoriai -

Katerina Golubeva, Richard Courcet, Alex Descas, Béatrice Dalle

Prodiuseriai -

Bruno Pésery

Operatorius - Agnès Godard
Montažas - Nelly Quettier
Kompozitoriai - John Pattison
Pardavimo agentas - ARENA FILMS
Platintojas -
Gamybos kompanija -
Dialogai - prancūzų, rusų, anglų
Subtitrai - lietuvių, anglų

„Claire Denis subūrė ypatingas moteris kurti kiną, kuris žadina daug filosofinių apmąstymų įvairiomis temomis, bet nekvestionuoja moters laisvės. Stipri bei savarankiška ir šio filmo pagrindinė veikėja, tragiško likimo aktorės Jekaterinos Golubevos sukurta Daiga Bartas." (D. Raustytė)

 

Lietuvaitė Daiga (Jekaterina Golubeva) senu automobiliu ir smilkstančia cigarete tarp pirštų atvyksta į 9 dešimtmečio Paryžių. Ji neturi pinigų, tik didžiules ambicijas tapti aktore, tačiau tenka pasitenkinti viešbučio kambarinės darbu. Daigai įsidarbinti padeda teta, kuriai Paryžiuje tampa nesaugu: čia siaučia senučių serijinis žudikas. Svarbus vaidmuo tenka ir broliams iš Martinikos: drag scenos žvaigždei Kamil ir muzikantui Teo. Režisierė sukuria įtaigius atvykėlių portretus ir įtraukiantį triptiką.

Filmografija

2018 – High Life
2017 – Izabelė ir jos vyrai / Let the Sunshine In (Kino pavasaris)
2013 – Niekšai / Bastards (Kino pavasaris)
2009 – Balta medžiaga / White Material 
2008 – 35 taurelės romo / 35 Shots of Rum 
2004 – Įsibrovėlis / The Intruder
2002 – Penktadienio vakaras / Friday Night
2001 – Nemalonumai kiekvieną dieną / Trouble Every Day
1999 – Gražus darbas / Beau travail
1997 – Nanetė ir Bonis / Nenette and Boni
1994 – Aš nenoriu miego / I Can't Sleep
1990 – Nebijau, nemirsiu / No Fear, No Die
1988 – Šokoladas / Chocolat