Uždaryti langą
Archyvas

Nemalonumai kiekvieną dieną

Trouble Every Day

2001 / Prancūzija, Vokietija, Japonija / 101 min / N-18
6.0
Iš viso balsų: 1, vidurkis: 6.0
Filmas pridėtas
Filmas ištrintas
Prisidėti prie filmų
Ištrinti filmą
Nemalonumai kiekvieną dieną on IMDb
Režisierius -

Claire Denis

Scenarijaus autoriai -

Claire Denis, Jean-Pol Fargeau

Aktoriai -

Vincent Gallo, Tricia Vessey, Béatrice Dalle, Alex Descas

Prodiuseriai -

Georges Benayoun

Operatorius - Agnès Godard
Montažas - Nelly Quettier
Kompozitoriai - Tindersticks
Pardavimo agentas - Wild Bunch
Platintojas -
Gamybos kompanija -
Dialogai - prancūzų, anglų
Subtitrai - lietuvių, anglų

„Tai daugiausiai prieštaringų reakcijų sulaukęs režisierės filmas. Pacituosiu, mano nuomone, labai tikslų kino kritiko Andrew O'Hehiro palyginimą: „Šis filmas lyg prinokusi, sultinga slyva, kurią prakandęs supranti, kad ji supuvusi ir pilna kirminų." Bet vis tiek skanu." (D. Raustytė)

 

Mokslininkas Šeinas Braunas (Vincent Gallo) ir jo naujoji žmona skrenda į Paryžių medaus mėnesio. Ši šalis pasirinkta neatsitiktinai – Šeinas nori surasti moterį vardu Korė, su kuria jį sieja į kanibalizmą perauganti milžiniška aistra. Tačiau Korė vyras, senas Šeino kolega daktaras Semeno, ją laiko uždarytą namuose lyg kalėjime. Šioje meilės istorijoje režisierė, pasitelkdama siaubo ir erotinio filmo žanrus, apmąsto ištikimybę ir geismą. Garso takelį kūrė grupė „Tindersticks".

Filmografija

2018 – High Life
2017 – Izabelė ir jos vyrai / Let the Sunshine In (Kino pavasaris)
2013 – Niekšai / Bastards (Kino pavasaris)
2009 – Balta medžiaga / White Material 
2008 – 35 taurelės romo / 35 Shots of Rum 
2004 – Įsibrovėlis / The Intruder
2002 – Penktadienio vakaras / Friday Night
2001 – Nemalonumai kiekvieną dieną / Trouble Every Day
1999 – Gražus darbas / Beau travail
1997 – Nanetė ir Bonis / Nenette and Boni
1994 – Aš nenoriu miego / I Can't Sleep
1990 – Nebijau, nemirsiu / No Fear, No Die
1988 – Šokoladas / Chocolat