Uždaryti langą
Archyvas

Juodaodis iš Kukluksklano

BlacKkKlansman

2018 / Jungtinės Valstijos / 135 min / N-16
8.2
Iš viso balsų: 81, vidurkis: 8.2
Filmas pridėtas
Filmas ištrintas
Prisidėti prie filmų
Ištrinti filmą
Juodaodis iš Kukluksklano on IMDb
Režisierius -

Spike Lee

Scenarijaus autoriai -

Spike Lee, Kevin Willmott, David Rabinowitz, Charlie Wachtel

Aktoriai -

Adam Driver, Topher Grace, Laura Harrier, Ryan Eggold, John David Washington, Alec Baldwin

Prodiuseriai -

Jason Blum, Spike Lee, Raymond Mansfield, Sean McKittrick, Jordan Peele, Shaun Redick

Operatorius - Chayse Irvin
Montažas - Barry Alexander Brown
Kompozitoriai - Terence Blanchard
Pardavimo agentas - Universal Pictures International
Platintojas - Universal Pictures International
Gamybos kompanija -
Dialogai - anglų
Subtitrai - lietuvių

„Spike’as Lee niekada nebuvo patogus režisierius. Toks jis nėra ir šį kartą. Atsispyręs nuo tikros istorijos ir „blaxploitation“ kino tradicijos, jis sukūrė ne tik stilingą ir komišką pasakojimą, bet ir aštrų komentarą apie šių dienų Donaldo Trumpo valdomą Ameriką.“ (G. Kukta)

 

Kanuose Didžiuoju žiuri prizu apdovanota komiška drama nukels į XX a. 8 deš. JAV, kovų už žmogaus teises laikus. Ronas tampa pirmuoju juodaodžiu baltoje Kolorado Springso policijos nuovadoje. Kartą aptikęs laikraštyje vietinio Kukluksklano reklamą, jaunasis pareigūnas paskambina grupuotės nariui ir, apsimetęs baltuoju, susitaria susitikti. Žinoma, Ronas vykti negali, vietoj jo siunčiamas kolega Flipas. Tai, kas prasidėjo kaip nekaltas pokštas, tampa pavojinga policijos infiltracijos į rasistinę grupuotę operacija.

Filmografija

2015 – Ši-Rak / Chi-Raq

2013 – Senis / Oldboy

2008 – Stebuklas prie Santa Anos / Miracle at St. Anna

2006 – Savas žmogus / Inside Man

2004 – Ji manęs nekenčia / She Hate Me

2002 – 25-a valanda / 25th Hour

1999 – Semo vasara / Summer of Sam

1995 – Narkotikų prekeiviai / Clockers

1992 – Malkolmas X / Malcolm X

1989 – Elkis teisingai / Do the Right Thing

1986 – Jai šito verkiant reikia / She’s Gotta Have It