kovo 19 d. - balandžio 2 d.

Archyvas

Didžioji tamsa
The Great Darkened Days La grande noirceur
2018 Kanada 94 min N-16
Filmas pridėtas

„Felikso ir Meiros" režisierius Maxime'as Giroux nors ir kuria distopišką pasaulio viziją, baugiai primenančią šiuolaikinius kontekstus, kiekvieną kadrą prisotina nepaprasto grožio ir skambesio. Scena, kai Charlie Chapliną imituojantis Filipas šoka Amerikos dykvietėje pagal „Everybody knows", išlieka atmintyje ilgam." (A. Račaitytė)



Kol siautėja pasaulinis karas, dezertyras iš Kvebeko Filipas slapstosi laukiniuose Amerikos Vakaruose, pragyvendamas iš Charlie Chaplino antrininkų konkursų. Pakeliui namo jis susiduria su įvairiais personažais, kamuojamais sunkmečio chaoso beprotystės. Aplink Filipą besisukiojantys apgailėtini menkystos ir bauginanti propagandos mašina primena ketvirtojo dešimtmečio Vokietiją. Filipo kelionė, kartu ir žiauri, ir žavi, tampa haliucinacine, absurdo kupina alegorija apie tokią pat tamsią ir neramią dabartį.

Filmografija

2014 – Feliksas ir Meira / Félix & Meira (Kino pavasaris)
2010 – Džo, kaip Džonatanas / Jo for Jonathan 
2009 – Rytoj / Demain 
2006 – Dienos (trumpametražis) / Les jours (short) 
2006 – Raudona žemė (trumpametražis) / Le rouge au sol (short)

 

 


7.4
Iš viso balsų: 19
Režisierius -

Maxime Giroux

Scenarijaus autoriai -

Simon Bealieu, Alexandre Laferriere, Maxime Giroux

Aktoriai -

Martin Dubreuil, Romain Duris, Reda Kateb

Prodiuseriai -

Sylvain Corbiel, Nancy Grant

Operatorius - Sara Mishara
Montažas - Mathieu Bouchard-Malo
Kompozitoriai -
Pardavimo agentas - Seville International
Platintojas -
Gamybos kompanija -
Dialogai - prancūzų, anglų
Subtitrai - lietuvių, anglų
Filmografija

2014 – Feliksas ir Meira / Félix & Meira (Kino pavasaris)
2010 – Džo, kaip Džonatanas / Jo for Jonathan 
2009 – Rytoj / Demain 
2006 – Dienos (trumpametražis) / Les jours (short) 
2006 – Raudona žemė (trumpametražis) / Le rouge au sol (short)

 

 


Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.