Uždaryti langą
Archyvas

Per vėlu mirti jaunam

Too Late To Die Young

Tarde para morir joven

2018 / Čilė, Brazilija, Argentina, Nyderlandai / 110 min / N-13
7.5
Iš viso balsų: 21, vidurkis: 7.5
Filmas pridėtas
Filmas ištrintas
Prisidėti prie filmų
Ištrinti filmą
Per vėlu mirti jaunam on IMDb
Režisierius -

Dominga Sotomayor

Scenarijaus autoriai -

Dominga Sotomayor

Aktoriai -

Demian Hernández, Antar Machado, Magdalena Tótoro

Prodiuseriai -

Dominga Sotomayor, Omar Zúñiga, Rodrigo Teixeira

Operatorius - Inti Briones
Montažas - Catalina Marin
Kompozitoriai -
Pardavimo agentas - Stray Dogs
Platintojas -
Gamybos kompanija -
Dialogai - ispanų
Subtitrai - anglų, lietuvių

„Talentingos režisierės sukurti veikėjai be galo gyvi, o jų išgyvenimai – natūralūs gal todėl, kad į išskirtinio kolorito ir estetikos kadrus jie dulkėtais Andų kalnais atklysta iš filmų kūrėjos atsiminimų.“ (D. Raustytė)

 

1990 m. Čilėje įsigalioja demokratija. Keletas laisvės idėjos paveiktų šeimų Andų kalnų papėdėje pradeda civilizacijai nepaklūstantį gyvenimą. Kol komunos suaugusieji ruošiasi Naujiesiems metams, vaikai maudosi upėje ir laksto miškais. Galiausiai vidinės veikėjų dramos tampa menkniekiu prieš gamtos galią. Dominga Sotomayor tapo pirmąja moterimi, Lokarno kino festivalyje apdovanota už geriausią režisūrą. Autorė prisimena savo paauglystę panašioje menininkų bendruomenėje, kur jos alter ego Sofia patiria pirmąją meilę. Filmą prodiusavo juostos „Vadink mane savo vardu“ prodiuseriai.

 

Filmografija

2016 – Laivai (trumpametražis) / Los barcos (short)

2014 – Jūra / Mar

2013 – Sala (trumpametražis) / La isla (short)

2012 – Ketvirtadienis iki sekmadienio / De jueves a domingo

2009 – Videožaidimas (trumpametražis) / Videojuego (short)

2008 – Pakalnė (trumpametražis) / La montaña (short)

2007 – Lapkritis (trumpametražis) / Noviembre (short)

2007 – Apačioje (trumpametražis) / Debajo (short)