Uždaryti langą
Archyvas

Sėkmės

Good Luck

2017 / Prancūzija, Vokietija / 143 min / N-13
6.0
Iš viso balsų: 5, vidurkis: 6.0
Filmas pridėtas
Filmas ištrintas
Prisidėti prie filmų
Ištrinti filmą
Sėkmės on IMDb
Režisierius - Ben Russell
Scenarijaus autoriai -
Aktoriai -
Prodiuseriai - Janja Kralj, Guillaume Cailleau
Operatorius - Chris Fawcett, Ben Russell
Montažas - Maja Tennstedt, Ben Russell
Kompozitoriai -
Pardavimo agentas - Stray Dogs
Platintojas -
Gamybos kompanija -
Dialogai - serbų
Subtitrai - lietuvių, anglų

„Dokumentiniai filmai apie kasyklas jau turi savo kanoną, tačiau režisierius  Benas Russellas pasiūlo kitokią perspektyvą, tad ši tema nuskamba kiek kitaip.“ (M. Valiūnaitė)

600 metrų gylyje tik žibintuvėlių šviesos apšviečia sunkiai valstybinėje Serbijos kasykloje dirbančių žmonių veidus. Kurtinantis aparatų garsas, nuo sprogimų drebančios biuro sienos ir karo iškankinti, primiršti šachtininkai šiame filme randa savo atspindį kitame kontinente – tropikų karštyje, nelegalioje aukso kasykloje Suriname, kur vandens pompos riaumoja po akinančia saule. Kai Saramaccanas Maroonas, ieškodamas aukso, į purvą pila gyvsidabrį, ant jo rankų susidaro sidabriniai ratilai. Nufilmuotas su „Super“ 16 mm juosta, jungiantis tamsą ir šviesą, šaltį ir karštį, Šiaurę ir Pietus, filmas „Sėkmės“ panardina žiūrovą į pavojingas gamtos ir socialines sferas, kuriose atsiskleidžia žmogiškojo kapitalo pagrindas.


Filmografija

2017 – Sėkmės / Good Luck
2015 – Linkėjimai protėviams (trumpametražis) / Greetings to the Ancestors (short)
2014 – Atlantis (trumpametražis) / Atlantis (short)
2013 – Kerai nuo tamsos / A Spell to Ward Off the Darkness
2011 – Upės ritualai (trumpametražis) / River Rites (short)
2009 – Leiskite kiekvienam eiti, kur tik jis gali / Let Each One Go Where He May
2007 – Raudoni ir mėlyni dievai (trumpametražis) / Red and the Blue Gods (short)
2004 – Ataraksai (trumpametražis) / The Ataraxians (short)
2002 – Kvėpuotojai (trumpametražis) / The Breathers-In (short)