balandžio 30 - gegužės 6 d.

Archyvas

Namė
Namme Namme
2017 Gruzija, Lietuva 91 min N-13
Filmas pridėtas
„Mistiškas, lyriškas ir vizualus filmas, kupinas poezijos, grožio, stebuklų, dainų ir garsų magiškame vandens ir ugnies pasaulyje. Užburiantį garso dizainą sukūrė lietuvis Jonas Maksvytis, dalyvaujant muzikantei Jurgai Šeduikytei.“ (E. Pukšta)

Ali šeima paveldėjo kilnią ir svarbią pareigą – prižiūrėti gydančiu vandeniu garsėjantį ežerą ir gydyti juo žmones. Trys vyresnieji sūnus skeptiškai žiūri į senas tradicijas ir tik jauniausioji dukra Namė pasisiūlo saugoti šventą vandenį. Ramiame, rūko apgaubtame kaime be pykčių sugyvena musulmonai, krikščionys ir netikintieji. Ypatingą ryšį su žuvimi užmezgusi Namė sutinka Merabą. Simpatijos ir artumas užlieja jųdviejų širdis. Tuo pačiu metu netoliese esančiame mieste prasideda triukšmingos hidroelektrinės statybos, galinčios neigiamai paveikti aplinką, gamtą ir jos išteklius. Lyg tyčia gydančių galių turinčio šaltinio vanduo išdžiūva. Tėvas Ali aiškiai žino: vanduo daugiau nebesugrįš be aukojimo ceremonijos.
Filmografija

2017 – Namė / Namme
2015 – Solomonas / Solomon
1996 – Gailestingumo psalmė / Miserere
1990 – Ten, kur aš gyvenu / There where I Live
1985 – Aidas (trumpametražis) / Echo (short)
1981 – Laikas (trumpametražis) / Time (short)


8.0
Iš viso balsų: 50
Režisierius - Zaza Khalvashi
Scenarijaus autoriai - Zaza Khalvashi
Aktoriai - Mariska Diasamidze, Aleko Abashidze, Ednar Bolkvadze, Roman Bolkvadze, Roin Surmanidze
Prodiuseriai - Sulkhan Turmanidze, Ieva Norvilienė
Operatorius - Giorgi Shvelidze
Montažas - Levan Kukhashvili
Kompozitoriai -
Pardavimo agentas - Alpha Violet
Platintojas -
Gamybos kompanija - Tremora
Dialogai - gruzinų
Subtitrai - lietuvių, anglų
Filmografija

2017 – Namė / Namme
2015 – Solomonas / Solomon
1996 – Gailestingumo psalmė / Miserere
1990 – Ten, kur aš gyvenu / There where I Live
1985 – Aidas (trumpametražis) / Echo (short)
1981 – Laikas (trumpametražis) / Time (short)


Taip pat gali patikti
Daug vaikų, beždžionė ir pilis
2017 / Ispanija / rež. Gustavo Salmerón
Lots of Kids, a Monkey and a Castle
Muchos hijos, un mono y un castillo
Grūdas
2017 / Turkija, Vokietija, Prancūzija, Švedija, Kataras / rež. Semih Kaplanoğlu
Grain
Buğday

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.