kovo 19 d. - balandžio 2 d.

Archyvas

Migruojantys žmonės
Human Flow Human Flow
2017 Vokietija, Kinija, Jungtinės Valstijos 140 min N-13
Filmas pridėtas

„Ai Weiwei kūryboje ieško efektingos formos, stiprios vizualinės ekspresijos. Atkreipęs dėmesį jo menas, nesvarbu, kas tai būtų – gigantiška instaliacija ar dokumentinis filmas – perteikia įtaigų realybės portretą, kurio nebeįmanoma praeiti nepastebėjus. Turbūt tai kilniausia meno prasmė.“ (A. Račaitytė)

Šiuo metu pasaulyje daugiau nei 65 milijonai žmonių yra palikę savo namus dėl bado, klimato pokyčių ar karo – tai didžiausia žmonių migracija nuo Antrojo pasaulinio karo metų. Garsus kinų menininkas ir aktyvistas Ai Weiwei tyrinėja šokiruojančią pabėgėlių krizę ir jos neišvengiamą poveikį žmonijai. Per vienerius metus jis savo kamera užfiksavo galybę sukrečiančių istorijų 23-jose pasaulio šalyse. Menininkas filmuoja pabėgėlių stovyklas, kur milijonai, bėgdami nuo etninių ir religinių konfliktų, smurto ar ekonominės katastrofos, savo laikinuose namuose rado dar baisesnes sąlygas. Ai Weiwei žvilgsnis aprėpia naują holokaustą, lėtai vykstantį planetos mastu, ir mažas žmogiškumo kibirkštis herojiškoje gelbėjančių darbuotojų veikloje.



Filmografija

2017 – Migruojantys žmonės (dok. f.) / Human Flow (doc.)
2014 – Ai Weiwei skundas ¥15,220,910.50 (dok. f.) / Ai Weiwei's Appeal ¥15,220,910.50 (doc.)
2013 – Pasilik namie (dok. f.) / Stay Home (doc.)
2012 – Ordos 100 (dok. f.) / Ordos 100 (doc.)
2012 – Labai apgailestauju (dok. f.) / So Sorry (doc.)
2010 – Vienas atsiskyrėlis (dok. f.) / One Recluse (doc.)
2009 – Griaunant taiką (dok. f.) / Disturbing the Peace (doc.)
2008 – Pasaka (dok. f.) / Fairytale (doc.)
2004 – Pekinas (dok. f.) / Beijing (doc.)
2004 – Čango bulvaras (dok. f.) / Chang’an Boulevard (doc.)



8.2
Iš viso balsų: 52
Režisierius - Ai Weiwei
Scenarijaus autoriai - Ai Weiwei
Aktoriai - Ai Weiwei
Prodiuseriai - Ai Weiwei, Heino Deckert, Chin-Chin Yap
Operatorius - Murat Bay, Huang Wenhai, Konstantinos Koukoulis, Renaat Lambeets, Li Dongxu, Lv Hengzhong, Ma Yan, Johannes Waltermann, Xie Zhenwei, Zhang Zanbo, Ai Weiwei, Christopher Doyle
Montažas - Niels Pagh Andersen
Kompozitoriai - Karsten Fundal
Pardavimo agentas - Lionsgate
Platintojas -
Gamybos kompanija -
Dialogai - anglų, arabų, persų, prancūzų, vokiečių, graikų, vengrų, kurdų, ispanų, turkų
Subtitrai - lietuvių
Filmografija

2017 – Migruojantys žmonės (dok. f.) / Human Flow (doc.)
2014 – Ai Weiwei skundas ¥15,220,910.50 (dok. f.) / Ai Weiwei's Appeal ¥15,220,910.50 (doc.)
2013 – Pasilik namie (dok. f.) / Stay Home (doc.)
2012 – Ordos 100 (dok. f.) / Ordos 100 (doc.)
2012 – Labai apgailestauju (dok. f.) / So Sorry (doc.)
2010 – Vienas atsiskyrėlis (dok. f.) / One Recluse (doc.)
2009 – Griaunant taiką (dok. f.) / Disturbing the Peace (doc.)
2008 – Pasaka (dok. f.) / Fairytale (doc.)
2004 – Pekinas (dok. f.) / Beijing (doc.)
2004 – Čango bulvaras (dok. f.) / Chang’an Boulevard (doc.)



Taip pat gali patikti
Kitoje durų pusėje
2017 / Serbija, Prancūzija, Kataras / rež. Mila Turajlic
The Other Side Of Everything
Druga strana svega
Žemė: viena nuostabi diena
2017 / Kinija, Vengrija, Tanzanija, Jungtinė Karalystė, Kosta Rika, Šri Lanka, Japonija, Jungtinės Valstijos / rež. Peter Webber, Richard Dale, Lixin Fan
Earth: One Amazing Day
Aštuntasis žemynas
2018 / Graikija / rež. Yorgos Zois
8th Continent
Tolyn į kosmosą
2017 / Airija / rež. Emer Reynolds
The Farthest
Grūdas
2017 / Turkija, Vokietija, Prancūzija, Švedija, Kataras / rež. Semih Kaplanoğlu
Grain
Buğday

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.