kovo 19 d. - balandžio 2 d.

Archyvas

Jeigu...
If... If...
1968 Jungtinė Karalystė 112 min N-16
Filmas pridėtas

Šis filmas – tarytum Jeano Vigo juostos „Nulis už elgesį“ tęsinys. Ir istorija, ir forma tiesiog persunktos maištu. Veiksmas nukelia į septintojo dešimtmečio mokyklą Anglijoje. Čia mokosi trys nekonformistai draugai: Mikas, Volosas ir Džonis. Juos prižiūrintiems vyresnių klasių mokiniams suteikiama visiška laisvė „auklėjant“ jaunuosius. Vaikinai tampa vyresniųjų tarnais, kurie aptarinėjami kaip sekso objektai, išnaudojami ir nuožmiai baudžiami. Tačiau trys draugai nesileidžia palaužiami: savo kambaryje jie geria degtinę, rūko ir svajoja apie revoliuciją, nes juk „į teisingą vietą paleidęs kulką ir vienas žmogus gali pakeisti pasaulį“. Draugų konfliktai su vyresniaisiais tampa vis nuožmesni, kol išsenka paskutinis kantrybės lašas.

„Anarchistas režisierius šiame filme maištauja prieš griežtą klasių hierarchiją, konservatyvumą. Filmas pasirodė maištingaisiais 1968-aisiais, o jau kitąmet buvo apdovanotas „Auksine palmės šakele“. Jei kartais norisi materializuoti vidinius ginklus ir pasvajoti, „o kas, jeigu…“ – filmas kaip tik jums!“ (S. Lingevičiūtė)

Filmografija
1993 – Ar tai viskas, kas liko / Is That All There Is?
1987 – Rugpjūčio banginiai / The Whales of August
1985 – Norėčiau, kad ten būtum (dok. f.) / Wish You Were There (doc.)
1982 – Britanijos ligoninė / Britannia Hospital
1973 – Laimingas žmogus! / O Lucky Man!
1968 – Jeigu... / If...
1967 – Baltas autobusas (trumpametražis) / Red, White and Zero (short)
1963 – Toks sportinis gyvenimas / This Sporting Life

7.8
Iš viso balsų: 13
Režisierius - Lindsay Anderson
Scenarijaus autoriai - David Sherwin
Aktoriai - Malcolm McDowell, David Wood, Richard Warwick, Christine Noonan, Rupert Webster, Robert Swann, Hugh Thomas
Prodiuseriai - Lindsay Anderson, Michael Medwin, Albert Finney
Operatorius - Miroslav Ondrícek
Montažas - David Gladwell
Kompozitoriai - Marc Wilkinson
Pardavimo agentas - Park Circus Limited
Platintojas -
Gamybos kompanija -
Dialogai - anglų, lotynų
Subtitrai - lietuvių
Filmografija
1993 – Ar tai viskas, kas liko / Is That All There Is?
1987 – Rugpjūčio banginiai / The Whales of August
1985 – Norėčiau, kad ten būtum (dok. f.) / Wish You Were There (doc.)
1982 – Britanijos ligoninė / Britannia Hospital
1973 – Laimingas žmogus! / O Lucky Man!
1968 – Jeigu... / If...
1967 – Baltas autobusas (trumpametražis) / Red, White and Zero (short)
1963 – Toks sportinis gyvenimas / This Sporting Life

Taip pat gali patikti
Maištingoji Amal
2017 / Egiptas, Libanas, Vokietija, Prancūzija, Norvegija, Danija, Kataras / rež. Mohamed Siam
All About Amal
Laukiniai berniukai
2017 / Prancūzija / rež. Bertrand Mandico
The Wild Boys
Les garçons sauvages
Žanetė: Žanos d'Ark vaikystė
2017 / Prancūzija / rež. Bruno Dumont
Jeannette: The Childhood of Joan of Arc
Jeannette l'enfance de Jeanne d'Arc
Žudikė Marlina. Keturių veiksmų istorija
2017 / Indonezija / rež. Mouly Surya
Marlina the Murderer in Four Acts
Marlina si Pembunuh dalam Empat Babak
Nulis už elgesį
1933 / Prancūzija / rež. Jean Vigo
Zero for Conduct
Zéro de conduite: Jeunes diables au collège

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.