pavasaris

Archyvas

Šėtono laikas
The Season of the Devil Ang Panahon ng Halimaw
2018 Filipinai 234 min N-13
Filmas pridėtas
„Bene trumpiausiame L. Diazo istoriniame epe realių žmonių patyrimais pagrįsti veikėjai dainuoja. Režisierius toliau tyrinėja siaubingas savo šalies traumas ir ieško naujų kino formų, kad dar labiau sudomintų žiūrovus. Jis pats parašė žodžius 33 dainoms, kad išvystume išskirtinę Filipinų roko operą.“ (E. Pukšta)

1972–1981 m. Filipinuose galiojo diktatoriaus Ferdinando Marcoso įvesta karinė padėtis. Jo įsakymu kariuomenės vadai samdydavo užpuolikus ir aprūpindavo ginklais, kad šie skleistų fizinį ir psichologinį terorą Filipinų džiunglių kaimeliuose. Nuolatiniai užpuolimai, melaginga propaganda ir išgalvoti kaltinimai draugiškus kaimynus paversdavo priešais. Pirmiausia norėta išnaikinti legendomis ir dvasiomis tikėjusius žmones. Bebaimė gydytoja Lorena net sudėtingiausiomis sąlygomis atidaro kliniką. Tuoj po šio žygdarbio moteris mįslingai negrįžta namo. Jos sutuoktinis, aktyvistas, poetas, mokytojas Hugo Haniway’us siekia bet kokia kaina išsiaiškinti žmonos dingimo aplinkybes. Į kaimą grįžusį vyrą pasitinka susiskaldžiusi bendruomenė.




Filmografija

2018 – Šėtono laikas / Season of the Devil
2016 – Moteris, kuri išėjo / The Woman Who Left
2015 – Lopšinė liūdnai paslapčiai / A Lullaby to the Sorrowful Mystery
2014 – Audros vaikai (dok. f.) / Storm Children: Book One (doc.)
2014 – Iš to, kas yra prieš / From What Is Before
2013 – Norte. Istorijos pabaiga / Norte, The End of History
2011 – Gimdymo amžius / Century of Birthing
2008 – Melancholija / Melancholia
2004 – Filipinų šeimos evoliucija / Evolution of a Filipino Family
2001 – Batangas / Batang West Side


8.4
Iš viso balsų: 8
Režisierius - Lav Diaz
Scenarijaus autoriai - Lav Diaz
Aktoriai - Piolo Pascual, Shaina Magdayao, Pinky R. Amador, Bito Aguilos, Joel Saracho, Hazel Orencio, Bart Guingona, Angel Aquino, Junji Delfino, DMs Boongaling, Lilit Reyes, Ian Lomongo, Iain Liew, Bradley Liew, Gan Hui Yee
Prodiuseriai - Bianca Balbuena, Bradley Liew
Operatorius - Larry Manda
Montažas - Lav Diaz
Kompozitoriai - Lav Diaz
Pardavimo agentas - Films Boutique
Platintojas -
Gamybos kompanija -
Dialogai - tagalogų
Subtitrai - lietuvių, anglų
Filmografija

2018 – Šėtono laikas / Season of the Devil
2016 – Moteris, kuri išėjo / The Woman Who Left
2015 – Lopšinė liūdnai paslapčiai / A Lullaby to the Sorrowful Mystery
2014 – Audros vaikai (dok. f.) / Storm Children: Book One (doc.)
2014 – Iš to, kas yra prieš / From What Is Before
2013 – Norte. Istorijos pabaiga / Norte, The End of History
2011 – Gimdymo amžius / Century of Birthing
2008 – Melancholija / Melancholia
2004 – Filipinų šeimos evoliucija / Evolution of a Filipino Family
2001 – Batangas / Batang West Side


Taip pat gali patikti
Ponia Fang
2017 / Honkongas, Prancūzija, Vokietija / rež. Wang Bing
Mrs. Fang
Tyli migla
2017 / Kinija, Prancūzija / rež. Miaoyan Zhang
Silent Mist

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.