kovo 19 d. - balandžio 2 d.

Archyvas

Andrius
Andrius Andrius
1980 Lietuva 64 min N-7
Filmas pridėtas

Vilniuje be tėvo auga nežabotos fantazijos dešimtmetis Andrius. Pavargusi nuo kasdienių rūpesčių mama gali jam skirti nedaug laiko. Andrius nemėgsta nei vidurinės, nei muzikos mokyklų. Jis turi keletą draugų, kurie praskaidrina jo kasdienybę. Tačiau ypatingas berniukas turi ir kitą išeitį – ištaręs paslaptingus žodžius „bitė ritė baltaragė“ jis iškart pakliūva į savo svajonių pasaulį. Į Vilnių gastrolių atvažiuoja Prahos vaikų choras. Vilniečiai „išsidalina“ tuos devynis vaikus, ir pas Andrių apsistoja Jana. Berniukas įsileidžia viešnią į savo svajonių pasaulį ir išmoko visada padedančio burtažodžio „bitė ritė baltaragė“. Vaikai susidraugauja ir prasideda jų nuotykiai.

„Vis dėlto „brandaus socializmo“ epochoje, kaip tik auginusioje būsimuosius robotukus, „Andrius“, pasisakydamas už individualybę, skambėjo nelauktai ir maloniai.“ (Kino kritiko Sauliaus Macaičio komentaras po filmo premjeros)

 

Filmografija
1988 – Geležinė princesė / Iron Princess 
1986 – Traukinys į Bulzibarą / Train to Bulzibar 
1980 – Andrius / Andrius
1972 – Maža išpažintis / Small Confession
1968 – Kai aš mažas buvau / When I Was a Child 
1967 – Surask mane / Find Me


8.2
Iš viso balsų: 15
Režisierius - Algirdas Araminas
Scenarijaus autoriai - Violeta Palčinskaitė
Aktoriai - Edvinas Menčikovas, Inga Brunzaitė, Donatas Banionis, Indrė Andrašiūnaitė, Irena Leonavičienė, Gediminas Karka, Laima Štrimaitytė, Andrius Šiuša
Prodiuseriai -
Operatorius - Jonas Marcinkevičius
Montažas - R. Taraškevič
Kompozitoriai - Bronius Kutavičius
Pardavimo agentas -
Platintojas -
Gamybos kompanija - Lietuvos kino studija
Dialogai - lietuvių
Subtitrai - anglų
Filmografija
1988 – Geležinė princesė / Iron Princess 
1986 – Traukinys į Bulzibarą / Train to Bulzibar 
1980 – Andrius / Andrius
1972 – Maža išpažintis / Small Confession
1968 – Kai aš mažas buvau / When I Was a Child 
1967 – Surask mane / Find Me


Taip pat gali patikti
Tą naktį aš plaukiau
2017 / Prancūzija, Japonija / rež. Damien Manivel, Kohei Igarashi
The Night I Swam
La nuit où j'ai nagé (Oyogisugita yoru)
Paskutinė atostogų diena
1964 / Lietuva / rež. Arūnas Žebriūnas
The Girl and the Echo
Paskutinė atostogų diena
Nulis už elgesį
1933 / Prancūzija / rež. Jean Vigo
Zero for Conduct
Zéro de conduite: Jeunes diables au collège
Gražuolė
1969 / Lietuva / rež. Arūnas Žebriūnas
The Beauty
Gražuolė

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.