Uždaryti langą
Archyvas

Andrius

Andrius

1980 / Lietuva / 64 min / N-7
8.2
Iš viso balsų: 15, vidurkis: 8.2
Filmas pridėtas
Filmas ištrintas
Prisidėti prie filmų
Ištrinti filmą
Andrius on IMDb
Režisierius - Algirdas Araminas
Scenarijaus autoriai - Violeta Palčinskaitė
Aktoriai - Edvinas Menčikovas, Inga Brunzaitė, Donatas Banionis, Indrė Andrašiūnaitė, Irena Leonavičienė, Gediminas Karka, Laima Štrimaitytė, Andrius Šiuša
Prodiuseriai -
Operatorius - Jonas Marcinkevičius
Montažas - R. Taraškevič
Kompozitoriai - Bronius Kutavičius
Pardavimo agentas -
Platintojas -
Gamybos kompanija - Lietuvos kino studija
Dialogai - lietuvių
Subtitrai - anglų

Vilniuje be tėvo auga nežabotos fantazijos dešimtmetis Andrius. Pavargusi nuo kasdienių rūpesčių mama gali jam skirti nedaug laiko. Andrius nemėgsta nei vidurinės, nei muzikos mokyklų. Jis turi keletą draugų, kurie praskaidrina jo kasdienybę. Tačiau ypatingas berniukas turi ir kitą išeitį – ištaręs paslaptingus žodžius „bitė ritė baltaragė“ jis iškart pakliūva į savo svajonių pasaulį. Į Vilnių gastrolių atvažiuoja Prahos vaikų choras. Vilniečiai „išsidalina“ tuos devynis vaikus, ir pas Andrių apsistoja Jana. Berniukas įsileidžia viešnią į savo svajonių pasaulį ir išmoko visada padedančio burtažodžio „bitė ritė baltaragė“. Vaikai susidraugauja ir prasideda jų nuotykiai.

„Vis dėlto „brandaus socializmo“ epochoje, kaip tik auginusioje būsimuosius robotukus, „Andrius“, pasisakydamas už individualybę, skambėjo nelauktai ir maloniai.“ (Kino kritiko Sauliaus Macaičio komentaras po filmo premjeros)

 

Filmografija

1988 – Geležinė princesė / Iron Princess 
1986 – Traukinys į Bulzibarą / Train to Bulzibar 
1980 – Andrius / Andrius
1972 – Maža išpažintis / Small Confession
1968 – Kai aš mažas buvau / When I Was a Child 
1967 – Surask mane / Find Me