kovo 19 d. - balandžio 2 d.

Archyvas

Paskutinė atostogų diena
The Girl and the Echo Paskutinė atostogų diena
1964 Lietuva 59 min V
Filmas pridėtas

Į kalnų supamą jūros užutekį įbrenda ilgakojė paauglė taškuota suknele ir užtrimituoja senoviniu pašto rageliu. Tai – Vika, atostogaujanti prie jūros pas senelį žveją. Vasara baigėsi, laikas į mokyklą, šiandien pasiimti mergaitės atvyks tėvas. Ji pajūryje ne viena – čia prie berniukų kompanijos bando pritapti neseniai su tėvais atsikėlęs Romas, bet kiti demonstratyviai nekreipia į jį dėmesio. Vika, kuriai Romas, matyt, patiko, prisaikdinusi jį neatskleisti paslapties, parodo berniukui savo didžiausią turtą – kalnų aidų kolekciją. Tačiau netrukus pasirodo Vikos tėvas. Ji meta monetą į jūrą, kad vėl sugrįžtų, o paskui mašiną Viką vejasi Romas.

„Nevienaprasmis <…> kūrinys apie prigimčių skirtybę – amžiną moteriškumo mįslę ir paiką vyrišką norą lyderiauti. Lengvas gamtos personifikavimas, geografinis neapibrėžtumas leidžia autoriui, neprarandant realumo, operuoti abstrakčiomis sąvokomis, versti žiūrovą galvoti apie veiksmo vietą Žemę.“ (S. Macaitis)

Filmografija

1988 – Mėnulio pilnaties metas / Full Moon Time
1980 – Kelionė į rojų / Journey to Paradise
1977 – Riešutų duona / Walnut Bread
1974 – Velnio nuotaka / Devil’s Bride
1969 – Gražuolė / The Beauty
1964 – Paskutinė atostogų diena/ The Girl and the Echo
1959 – Paskutinis šūvis (trumpametražis f. novelių rinkinyje „Gyvieji didvyriai“) / Last Shot (short in: Gyvieji Didvyriai, co-dir: Marijonas Giedrys, Balys Bratkauskas, Vytautas Žalakevičius)


9.5
Iš viso balsų: 20
Režisierius - Arūnas Žebriūnas
Scenarijaus autoriai - Jurijus Nagibinas, Anatolijus Čerčenka, Arūnas Žebriūnas
Aktoriai - Lina Braknytė, Valerijus Zubarevas, Bronius Babkauskas, Kalju Karmas
Prodiuseriai -
Operatorius - Jonas Gricius
Montažas - Izabelė Pinaitytė
Kompozitoriai - Algimantas Bražinskas
Pardavimo agentas -
Platintojas -
Gamybos kompanija - Lietuvos kino studija
Dialogai - lietuvių
Subtitrai - anglų
Filmografija

1988 – Mėnulio pilnaties metas / Full Moon Time
1980 – Kelionė į rojų / Journey to Paradise
1977 – Riešutų duona / Walnut Bread
1974 – Velnio nuotaka / Devil’s Bride
1969 – Gražuolė / The Beauty
1964 – Paskutinė atostogų diena/ The Girl and the Echo
1959 – Paskutinis šūvis (trumpametražis f. novelių rinkinyje „Gyvieji didvyriai“) / Last Shot (short in: Gyvieji Didvyriai, co-dir: Marijonas Giedrys, Balys Bratkauskas, Vytautas Žalakevičius)


Taip pat gali patikti
Andrius
1980 / Lietuva / rež. Algirdas Araminas
Andrius
Tą naktį aš plaukiau
2017 / Prancūzija, Japonija / rež. Damien Manivel, Kohei Igarashi
The Night I Swam
La nuit où j'ai nagé (Oyogisugita yoru)
Gražuolė
1969 / Lietuva / rež. Arūnas Žebriūnas
The Beauty
Gražuolė
Gyvieji didvyriai
1959 / Lietuva / rež. Balys Bratkauskas, Vytautas Žalakevičius, Marijonas Giedrys, Arūnas Žebriūnas
The Living Heroes
Gyvieji didvyriai
Gražuolė ir Sebastianas: draugai visam gyvenimui
2017 / Prancūzija / rež. Clovis Cornillac
Belle and Sebastian, Friends for Life
Belle et Sébastien 3, le dernier chapitre
Žiūrėk filmą namuose
Zombiliškės
2017 / Prancūzija, Belgija / rež. Arthur de Pins, Alexis Ducord
Zombillenium

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.