kovo 19 d. - balandžio 2 d.

Archyvas

Gražuolė
The Beauty Gražuolė
1969 Lietuva 71 min V
Filmas pridėtas

Viename Vilniaus senamiesčio kiemų vasaros dienas nuo ryto iki vakaro leidžia vaikai. Nors atrodo, kad jie paprasčiausiai smagiai, lengvabūdiškai žaidžia, vaikai pirmą kartą susimąsto, kas yra draugystė, kitoniškumas ir tiesa. Vienas mėgstamiausių jų žaidimų – „Gražuolė“. Tame kieme gyvenančiai mergaičiukei Ingai jis ypač patinka. Būtent tada, sukdamasi rato viduryje, o draugams sakant jai skirtus gražius žodžius, Inga pasijunta graži. Tačiau kartą vienas berniukas jai išrėžia kitokius žodžius. Nors Ingą tai sužeidžia, ji tiki, kad grožį galima sukurti.

„Juosta jauki dėl režisieriaus tikėjimo mažųjų personažų dramų tikrumu, o pirmiausia – dėl jo rastos unikalios Ingos Mickytės, gebančios kaip reta suaugusi aktorė fantastiškai keistis mūsų akyse. Todėl filmas apie išorinio ir vidinio grožio santykį išlieka lietuvių kino aktyve.“ (S. Macaitis)

Filmografija
1988 – Mėnulio pilnaties metas / Full Moon Time
1980 – Kelionė į rojų / Journey to Paradise
1977 – Riešutų duona / Walnut Bread
1974 – Velnio nuotaka / Devil’s Bride
1969 – Gražuolė / The Beauty
1964 – Paskutinė atostogų diena/ The Girl and the Echo
1959 – Paskutinis šūvis (trumpametražis f. novelių rinkinyje „Gyvieji didvyriai“) / Last Shot (short in: Gyvieji Didvyriai, co-dir: Marijonas Giedrys, Balys Bratkauskas, Vytautas Žalakevičius)

9.2
Iš viso balsų: 26
Režisierius - Arūnas Žebriūnas
Scenarijaus autoriai - Jurijus Jakovlevas
Aktoriai - Inga Mickytė, Lilija Žadeikytė, Sergejus Martinsonas, Vladas Jurkūnas, Gediminas Girdvainis
Prodiuseriai -
Operatorius - Algimantas Mockus
Montažas - L. Zivienė
Kompozitoriai - Viačeslavas Ganelinas
Pardavimo agentas -
Platintojas - Lietuvos Kino Centras 2
Gamybos kompanija -
Dialogai - lietuvių
Subtitrai - anglų
Filmografija
1988 – Mėnulio pilnaties metas / Full Moon Time
1980 – Kelionė į rojų / Journey to Paradise
1977 – Riešutų duona / Walnut Bread
1974 – Velnio nuotaka / Devil’s Bride
1969 – Gražuolė / The Beauty
1964 – Paskutinė atostogų diena/ The Girl and the Echo
1959 – Paskutinis šūvis (trumpametražis f. novelių rinkinyje „Gyvieji didvyriai“) / Last Shot (short in: Gyvieji Didvyriai, co-dir: Marijonas Giedrys, Balys Bratkauskas, Vytautas Žalakevičius)

Taip pat gali patikti
Andrius
1980 / Lietuva / rež. Algirdas Araminas
Andrius
Tą naktį aš plaukiau
2017 / Prancūzija, Japonija / rež. Damien Manivel, Kohei Igarashi
The Night I Swam
La nuit où j'ai nagé (Oyogisugita yoru)
Paskutinė atostogų diena
1964 / Lietuva / rež. Arūnas Žebriūnas
The Girl and the Echo
Paskutinė atostogų diena
Gyvieji didvyriai
1959 / Lietuva / rež. Balys Bratkauskas, Vytautas Žalakevičius, Marijonas Giedrys, Arūnas Žebriūnas
The Living Heroes
Gyvieji didvyriai
Gražuolė ir Sebastianas: draugai visam gyvenimui
2017 / Prancūzija / rež. Clovis Cornillac
Belle and Sebastian, Friends for Life
Belle et Sébastien 3, le dernier chapitre
Žiūrėk filmą namuose
Zombiliškės
2017 / Prancūzija, Belgija / rež. Arthur de Pins, Alexis Ducord
Zombillenium

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.