kovo 19 d. - balandžio 2 d.

Archyvas

Zama
Zama Zama
2017 Argentina, Brazilija, Ispanija, Prancūzija, Nyderlandai, Meksika, Portugalija, Jungtinės Valstijos 115 min N-13
Filmas pridėtas

„Tai vieno garsiausių Argentinos rašytojų Antonio di Benedetto romano ekranizacija. Režisierei, kaip ir autoriui, pavyksta vizualiai perteikti vidinę ir išorinę egzistencinę beprasmybę: veiksmas lyg ir vyksta, bet niekas nesikeičia. Pasakiško grožio gamta tik dar labiau sustiprina kontrastą.“ (S. Lingevičiūtė)


Veiksmas nukelia į XVIII a. pabaigą, dabartinę Paragvajaus teritoriją. Ispanijos imperijos klerkas Diegas de Zama gyvena kažko laukdamas: jis nori būti perkeltas tarnauti į kitą vietą, be to, ilgai nematė žmonos ir vaikų. Jo santykiai su europiečiais įtempti dėl nuolatinės konkurencijos bei nesusipratimų, o santykiai su vietiniais tarnais taip pat sudėtingi, balansuojantys tarp aistros ir priešiškumo. Zama kabinasi už vienintelės gyvenimo prasmės – pažado, kad greit bus perkeltas į Buenos Aires, bet laukimas virsta amžinybe. Beviltiškai slenkant laikui, Zamą vis labiau apsėda paranoja ir prasiveržiantis žiaurumas. Dėl tokio balansavimo ant ribos prieš Diegą de Zamą, rodos, atsisuka visas pasaulis ir jo egzistencijai iškyla grėsmė.

 

Filmografija

2017 – Zama
2008 – Moteris be galvos / The Headless Woman
2004 – Šventoji mergaitė / The Holy Girl
2001 – Pelkė / La Ciénaga
1995 – Miręs karalius (trumpametražis) / Dead King (short)


6.6
Iš viso balsų: 52
Režisierius - Lucrecia Martel
Scenarijaus autoriai - Lucrecia Martel
Aktoriai - Daniel Giménez Cacho, Lola Dueñas, Matheus Nachtergaele, Juan Minujín, Rafael Spregelburd, Nahuel Cano, Mariana Nunes, Daniel Veronese
Prodiuseriai - Benjamin Domenech, Santiago Gallelli, Matías Roveda, Vania Catani
Operatorius - Rui Poças
Montažas - Miguel Schverdfinger, Karen Harley
Kompozitoriai -
Pardavimo agentas - The Match Factory
Platintojas -
Gamybos kompanija -
Dialogai - ispanų
Subtitrai - lietuvių, anglų
Filmografija

2017 – Zama
2008 – Moteris be galvos / The Headless Woman
2004 – Šventoji mergaitė / The Holy Girl
2001 – Pelkė / La Ciénaga
1995 – Miręs karalius (trumpametražis) / Dead King (short)


Taip pat gali patikti
Grūdas
2017 / Turkija, Vokietija, Prancūzija, Švedija, Kataras / rež. Semih Kaplanoğlu
Grain
Buğday
Juodaodė iš...
1962 / Senegalas, Prancūzija / rež. Ousmane Sembène
Black Girl
La noire de...
Nuostabi šalis
2017 / Australija / rež. Warwick Thornton
Sweet Country
Ponia Fang
2017 / Honkongas, Prancūzija, Vokietija / rež. Wang Bing
Mrs. Fang
Laukiniai berniukai
2017 / Prancūzija / rež. Bertrand Mandico
The Wild Boys
Les garçons sauvages

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.