balandžio 30 - gegužės 6 d.

Archyvas

Ūkų krantinė
Port of Shadows Le Quai des brumes
1938 Prancūzija 91 min N-13
Filmas pridėtas

Dezertyravęs kareivis Žanas (Jean Gabin) atkeliauja į ūkanotą Havro uostamiestį. Čia jis sutinka jauną gražuolę Neli, pabėgusią nuo grėsmingo globėjo Zabelio. Jis – mažos parduotuvės savininkas, bendradarbiaujantis su vietiniais gangsteriais. Žanas planuoja pradėti naują gyvenimą ir ruošiasi išplaukti į Pietų Ameriką, tačiau meilė Neli priverčia jį palikti laivą. Vyras tampa dar vieno moters gerbėjo, žiauraus sąvadautojo Lusjeno, priešu. Zabelio aistra Neli ir Lusjeno noras atkeršyti nulems tolesnį Žano likimą...

„Anot Ž. Pipinytės, šis filmas – tai prancūzų poetinio realizmo emblema. Vienas filmo personažų sako, kad norėtų nupiešti tai, kas slypi už daiktų. Šitai būtų galima pritaikyti režisieriaus filmams. O kur dar meilės istorija ir niūrus gyvenimas, nušvintantis magiškais ūkų atspalviais…“ (S. Lingevičiūtė)
Filmografija
1974 - Nuostabus vizitas / The Marvelous Visit
1968 - Jauni vilkai / Young Wolves
1965 - Trys kambariai Manhatane / Three Rooms in Manhattan
1946 - Nakties vartai / Gates of the Night
1945 - Galiorkos vaikai / Children of Paradise
1942 - Naktiniai lankytojai / The Devil's Envoys
1938 - Ūkų krantinė / Port of Shadows
1938 - Šiaurės viešbutis / Hotel du Nord
1937 - Juokinga dama / Bizarre, Bizarre
1936 - Ženi / Jenny

9.2
Iš viso balsų: 6
Režisierius - Marcel Carné
Scenarijaus autoriai - Jacques Prévert, Pierre Mac Orlan
Aktoriai - Jean Gabin, Michèle Morgan, Michel Simon
Prodiuseriai - Grégor Rabinovitch
Operatorius - Eugen Schüfftan
Montažas - René Le Hénaff
Kompozitoriai - Maurice Jaubert
Pardavimo agentas - Tamasa Distribution
Platintojas -
Gamybos kompanija -
Dialogai - prancūzų
Subtitrai - lietuvių, anglų
Filmografija
1974 - Nuostabus vizitas / The Marvelous Visit
1968 - Jauni vilkai / Young Wolves
1965 - Trys kambariai Manhatane / Three Rooms in Manhattan
1946 - Nakties vartai / Gates of the Night
1945 - Galiorkos vaikai / Children of Paradise
1942 - Naktiniai lankytojai / The Devil's Envoys
1938 - Ūkų krantinė / Port of Shadows
1938 - Šiaurės viešbutis / Hotel du Nord
1937 - Juokinga dama / Bizarre, Bizarre
1936 - Ženi / Jenny

Taip pat gali patikti
Atalanta
1934 / Prancūzija / rež. Jean Vigo
L'Atalante
Šešėliuose
2017 / Indija, Jungtinė Karalystė, Vokietija / rež. Dipesh Jain
In the Shadows
Ilgas laimingas gyvenimas
1966 / Rusijos Federacija / rež. Gennady Shpalikov
A Long Happy Life
Долгая счастливая жизнь

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.