kovo 19 d. - balandžio 1 d.

Archyvas

Juodaodė iš...
Black Girl La noire de...
1962 Senegalas, Prancūzija 65 min N-13
Filmas pridėtas

„Iki šiol pamenu, kaip prieš trejus metus pirmą kartą žiūrėjau šį filmą Bolonijos kino festivalyje. Restauruotą jo kopiją. Įspūdis neišdildomas. Ne tik dėl emociškai paveikaus moters portreto, bet ir dėl debiutuojančio režisieriaus išmonės bei drąsos.“ (M. Valiūnaitė)

Ousmane Sembène – vienas novatoriškiausių XX a. Afrikos režisierių, pripažintas visame pasaulyje. „Juodaodė iš…“ – debiutinis pilnametražis jo filmas. Būdamas ir puikus rašytojas Sembène iš pažiūros paprastą siužetą apie jauną senegalietę Dijuaną, atvykusią dirbti į Prancūziją pas pasiturinčią baltaodžių šeimą, paverčia daugiasluoksne įsisenėjusio kolonialistinio mentaliteto, neva postkolonialistiniame pasaulyje, kritika. Dijuaną nuostabiai įkūnijo aktorė M’Bissine Thérèse Diop. „Juodaodė iš…“ – vienas svarbiausių 7-ojo dešimtmečio filmų. Tai ne tik jaudinanti žmogaus drama atsidūrus svetimame pasaulyje, bet ir radikalus politinis pareiškimas. Filmas buvo apdovanotas Jeano Vigo prizu Kartaginos kino festivalyje.
Filmą 2015 m. restauravo Pasaulinio kino fondo projektas, bendradarbiaudamas su Sembène paveldu, Nacionaliniu audiovizualiniu institutu (Prancūzija), INA, Éclair filmų laboratorija, Nacionaliniu kinematografijos institutu (Prancūzija). Restauracija buvo atlikta „ Cineteca di Bologna/ L’Immagine Ritrovata“ laboratorijoje.

 

Filmografija
2004 – Moolaade / Moolaade 
2000 – Faat Kiné / Faat Kiné 
1992 – Guolwaar / Guelwaar 
1988 – Camp de Thiaroye 
1977 – Ceddo / Ceddo 
1975 – Xala / Xala 
1971 – Emitai / Emitai 
1968 – Mandabi / Mandabi 
1966 – Juodaodė iš... / Black Girl

8.0
Iš viso balsų: 31
Režisierius - Ousmane Sembène
Scenarijaus autoriai - Ousmane Sembène
Aktoriai - Mbissine Thérèse Diop, Anne-Marie Jelinek, Robert Fontaine, Momar Nar Sene, Ibrahima Boy
Prodiuseriai - André Zwoboda
Operatorius - Christian Lacoste
Montažas - André Gaudier
Kompozitoriai -
Pardavimo agentas -
Platintojas - Cineteca di Bologna
Gamybos kompanija -
Dialogai - prancūzų
Subtitrai - lietuvių, anglų
Filmografija
2004 – Moolaade / Moolaade 
2000 – Faat Kiné / Faat Kiné 
1992 – Guolwaar / Guelwaar 
1988 – Camp de Thiaroye 
1977 – Ceddo / Ceddo 
1975 – Xala / Xala 
1971 – Emitai / Emitai 
1968 – Mandabi / Mandabi 
1966 – Juodaodė iš... / Black Girl

Taip pat gali patikti
Baugi mama
2017 / Gruzija, Estija / rež. Ana Urushadze
Scary Mother
Sashishi deda
Apie Sarą ir Salimą
2018 / Palestina, Nyderlandai, Vokietija, Meksika / rež. Muayad Alayan
The Reports on Sarah and Saleem
التقارير حول ساره و سليم
Nuostabi šalis
2017 / Australija / rež. Warwick Thornton
Sweet Country
Zama
2017 / Argentina, Brazilija, Ispanija, Prancūzija, Nyderlandai, Meksika, Portugalija, Jungtinės Valstijos / rež. Lucrecia Martel
Zama
Žudikė Marlina. Keturių veiksmų istorija
2017 / Indonezija / rež. Mouly Surya
Marlina the Murderer in Four Acts
Marlina si Pembunuh dalam Empat Babak

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.