Uždaryti langą
Archyvas

Intymi afera

Rainbow - A Private Affair

Una questione privata

2017 / Italija, Prancūzija / 85 min / N-13
7.3
Iš viso balsų: 30, vidurkis: 7.3
Filmas pridėtas
Filmas ištrintas
Prisidėti prie filmų
Ištrinti filmą
Intymi afera on IMDb
Režisierius - Paolo Taviani
Scenarijaus autoriai - Paolo Taviani, Vittorio Taviani
Aktoriai - Luca Marinelli, Lorenzo Richelmy, Valentina Bellè, Francesca Agostini, Jacopo Olmo Aninori, Antonella Attili, Anna Ferruzzo
Prodiuseriai - Donatella Palermo, Serge Lalou, Eric Lagesse, Ermanno Olmi
Operatorius - Simone Zampagni
Montažas - Roberto Perpignani
Kompozitoriai - Giuliano Taviani, Carmelo Travia
Pardavimo agentas - Pyramide International
Platintojas -
Gamybos kompanija -
Dialogai - italų
Subtitrai - lietuvių, anglų

„Didieji humanistai italų kino meistrai broliai Taviani nepamina savo vertybių. Dabartiniame kontekste jų įspėjimai dėl fašizmo grėsmės ir būtinybės su juo kovoti tampa be galo svarbūs. Ne tik turinys, bet ir nepaprastai turtinga poetinė kino kalba, tokia reta šiandienos kino ekranuose, primena apie tai, koks kinas buvo kadaise.“ (A. Račaitytė)

1943-iųjų vasarą trys draugai kartu leidžia laiką Pjemonto provincijoje. „Somewhere Over the Rainbow“ melodiją vis pertraukia pašonėje vykstančio karo garsai. Miltonas karštai myli Fulviją, tačiau ji žaidžia su jo jausmais: jai patinka Miltono mąstymas, rašomi laiškai, bet akys krypsta į daug patrauklesnį Džordžio. Lygiai po metų Miltonas prisijungia prie pasipriešinimo judėjimo ir kaunasi partizanų gretose. Sužinojus, jog Fulvija slapta mylėjo Džordžio, Miltoną drąsko susipriešinę jausmai, tačiau nepaisant pikto pavydo jis leidžiasi po tirštame rūke paskendusias kalvas ieškoti Džordžio, kurį suėmė fašistai. Tik šviesūs prisiminimai neleidžia nuleisti rankų kruviname chaose paskendusiame pasaulyje. 

 

 

Filmografija

2017 – Intymi afera / Rainbow: A Private Affair
2015 – Nuostabusis Boccaccio / Wondrous Boccaccio
2012 – Cezaris turi mirti / Caesar Must Die
2007 – Žarkių ūkis / The Lark Farm
1998 – Tu juokis / You Laugh
1996 – Išskirtiniai ryšiai / Elective Affinities
1990 – Nakties saulė / Night Sun
1987 – Labas rytas, Babilonija / Good morning Babilonia
1982 – Krintančių žvaigždžių naktis / The Night of the Shooting Stars
1977 – Tėvas šeimininkas / My Father My Master