Uždaryti langą
Archyvas

Pororoka

Pororoca

2017 / Rumunija, Prancūzija / 153 min / N-18
7.7
Iš viso balsų: 61, vidurkis: 7.7
Filmas pridėtas
Filmas ištrintas
Prisidėti prie filmų
Ištrinti filmą
Pororoka on IMDb
Režisierius - Constantin Popescu
Scenarijaus autoriai - Constantin Popescu
Aktoriai - Bogdan Dumitrache, Iulia Lumânare, Costin Dogioiu, Stefan Raus, Adela Marghidan
Prodiuseriai - Liviu Marghidan, Lissandra Haulica
Operatorius - Liviu Marghidan
Montažas - Corina Stavila
Kompozitoriai -
Pardavimo agentas - Wide
Platintojas -
Gamybos kompanija -
Dialogai - rumunų
Subtitrai - lietuvių, anglų

„Režisierius ragina žiūrovą pastebėti smulkiausias detales ir suprasti, kas galėjo įvykti už kadro. Galbūt ten slypi nusikaltimo įkalčiai. Jis stulbina sudėtingomis, ilgomis ir vienu kadru nufilmuotomis scenomis, kurias knieti peržiūrėti dar ir dar kartą savajai versijai pasitikrinti.“ (E. Pukšta)

Du kartus per metus Atlanto vandenynas užlieja Amazonės upę ir kyla ilgiausia Žemėje banga. Šis gamtos fenomenas vadinamas Pororoka. Ramus sekmadienis Bukarešte. Tudoras išsiruošia į parką su dukrele Marija ir sūneliu Ilije. Jis su žmona Kristina laiko savo šeimą sėkminga ir laiminga: abu turi gerai mokamus darbus, gyvena stilingame bute ir myli vienas kitą. Parke Tudoras prisėda ant suoliuko ir mobiliuoju kalbasi su kolega. Jis neatkreipė dėmesio į žaidžiančius vaikus gal tik akimirką. Per tą trumpą laiką Marija dingsta. Taip prasideda vis didėjančio košmaro banga, kai užplūsta kaltės jausmas, žmonos kaltinimai, abejotinas policijos darbas. Tudoras tikrina kiekvieną menkiausią versiją, o tai veda į paranojišką desperaciją.  

 

Filmografija

2017 – Pororoka / Pororoca
2010 – Gyvenimo principai / Principles of Life
2010 – Kovotojo kaip jauno žmogaus portretas / Portrait of the Fighter as a Young Man
2009 – Aukso amžiaus istorijos (trumpametražis) / Tales from the Golden Age (short)
2008 – Besišypsantis veidas (trumpametražis) / The Yellow Smiley Face (short)
2005 – Kantonas (trumpametražis) / Canton (short)
2004 – Butas (trumpametražis) / The Apartment (short)