kovo 24 – balandžio 3 d.

Archyvas

Nulis už elgesį
Zero for Conduct Zéro de conduite: Jeunes diables au collège
1933 Prancūzija 44 min N-13
Filmas pridėtas

Jeano Vigo išdykėlių moksleivių portretas – vienas įstabiausių maišto aktų kine. Paremtas paties režisieriaus patirtimi „Nulis už elgesį“ pasakoja apie grupę berniukų internatinėje mokykloje. Jiems iki gyvo kaulo įgriso nuožmus mokytojų elgesys: karikatūriški mokytojų personažai negaili papeikimų ir bausmių. Berniukai nebepakenčia tokios griežtos disciplinos ir sukuria planą, kaip atkeršyti už tokį mokytojų elgesį. Prancūzijoje dėl atviros edukacinės sistemos kritikos šis filmas sulaukė kontroversiškų vertinimų ir buvo uždraustas iki 1945 m. Maištininkas Vigo vizualizuoja vaikystę, kai vaizduotė dar nebūna suvaržyta. 

„Drąsia kino kalba, dinamiškais eksperimentais režisieriui pavyko sukurti vieną gražiausių ir stipriausių filmų apie sukilimą prieš sistemą. Nemačiusiems žymiosios pagalvių scenos tai bus vienas maloniausių atradimų, kurį tiesiog privaloma pamatyti dideliame ekrane.“ (M. Valiūnaitė)

Filmografija
1934 – Atalanta / L`Atalante 
1933 – Nulis už elgesį (trumpametražis) / Zero for Conduct (short)
1931 – Taris (trumpametražis dok. f.) / Taris (short doc.)
1930 – Apie Nicą (trumpametražis dok. f.) / À propos de Nice (short doc.)

8.1
Iš viso balsų: 8
Režisierius - Jean Vigo
Scenarijaus autoriai - Jean Vigo
Aktoriai - Jean Dasté, Robert le Flon, Du Verron, Léon Larive, Delphin
Prodiuseriai - Jean Vigo
Operatorius - Boris Kaufman
Montažas - Jean Vigo
Kompozitoriai - Maurice Jaubert
Pardavimo agentas - Gaumont
Platintojas -
Gamybos kompanija -
Dialogai - prancūzų
Subtitrai - lietuvių, anglų
Filmografija
1934 – Atalanta / L`Atalante 
1933 – Nulis už elgesį (trumpametražis) / Zero for Conduct (short)
1931 – Taris (trumpametražis dok. f.) / Taris (short doc.)
1930 – Apie Nicą (trumpametražis dok. f.) / À propos de Nice (short doc.)

Taip pat gali patikti
Andrius
1980 / Lietuva / rež. Algirdas Araminas
Andrius
Jeigu...
1968 / Jungtinė Karalystė / rež. Lindsay Anderson
If...

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.