kovo 19 d. - balandžio 2 d.

Archyvas

Apie Nicą
À Propos de Nice À Propos de Nice
1930 Prancūzija 25 min N-13
Filmas pridėtas

Jeanui Vigo buvo dvidešimt penkeri, kai sukūrė savo debiutinį trumpametražį dokumentinį filmą „Apie Nicą“. Prasidėjęs kaip įprastas kelionių dienoraštis, režisieriaus ir jo bendražygio Boriso Kaufmano sumanumo dėka, filmas „Apie Nicą“ greitai tapo satyriniu miesto ir jame gyvenimu besimėgaujančios buržuazijos portretu. Pasitelkiant jaudinantį ir ironišką montažą, nebylioje kino poemoje atskleidžiama ekonominė realybė, besislepianti po tviskančiu kurorto prie Viduržemio jūros fasadu. Kartu tai ir kandus žvilgsnis į 1930-ųjų prancūzų kultūrą.

„Šis filmas – kaip moneta, turinti dvi puses. Viena vertus, gali pasimėgauti žvilgsniu į praeitį ir tiesiog tyrinėti, kaip atrodė žmonės prieš beveik šimtą metų. Kita vertus, režisierius atsiskleidžia kaip didis maištininkas, kuris jau debiutiniame darbe aiškiai išsako poziciją socialinės nelygybės tema.“ (M. Valiūnaitė)

Filmografija
1934 – Atalanta / L'Atalante 
1933 – Nulis už elgesį (trumpametražis) / Zero for Conduct (short)
1931 – Taris (trumpametražis dok. f.) / Taris (short doc.)
1930 – Apie Nicą (trumpametražis dok. f.) / À propos de Nice (short doc.)

8.8
Iš viso balsų: 13
Režisierius - Jean Vigo, Boris Kaufman
Scenarijaus autoriai - Jean Vigo
Aktoriai -
Prodiuseriai - Jean Vigo, Boris Kaufman
Operatorius - Boris Kaufman
Montažas - Jean Vigo
Kompozitoriai -
Pardavimo agentas - Gaumont
Platintojas -
Gamybos kompanija -
Dialogai - Be dialogų
Subtitrai - be titrų
Filmografija
1934 – Atalanta / L'Atalante 
1933 – Nulis už elgesį (trumpametražis) / Zero for Conduct (short)
1931 – Taris (trumpametražis dok. f.) / Taris (short doc.)
1930 – Apie Nicą (trumpametražis dok. f.) / À propos de Nice (short doc.)

Taip pat gali patikti
24 kadrai
2017 / Iranas / rež. Abbas Kiarostami
24 Frames

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.