Uždaryti langą
Archyvas

Ponia Fang

Mrs. Fang

2017 / Honkongas, Prancūzija, Vokietija / 86 min / N-16
5.1
Iš viso balsų: 14, vidurkis: 5.1
Filmas pridėtas
Filmas ištrintas
Prisidėti prie filmų
Ištrinti filmą
Ponia Fang on IMDb
Režisierius - Wang Bing
Scenarijaus autoriai - Wang Bing
Aktoriai -
Prodiuseriai - Pierre-Olivier Bardet, Wang Yang, Lihong Kong, Ya Li
Operatorius - Shan Xiaohui, Ding Bihan, Wang Bing
Montažas - Dominique Auvray, Wang Bing
Kompozitoriai -
Pardavimo agentas - Asian Shadows - Chinese Shadows
Platintojas -
Gamybos kompanija -
Dialogai - Mandarin Chinese
Subtitrai - lietuvių, anglų

„Provokatyvus, nepatogus filmas apie negailestingą ir skausmingą mirtį. Sunkiam išbandymui reikia pasiruošti ir nusiteikti. Tikiuosi, jums pavyks, nes tai – tikriausia, intymiausia, tyriausia dokumentika. Tiesiog nepamirštamas ir nepaliekantis ramybėje kinas, skatinantis nebijoti paties baisiausio.“ (E. Pukšta)

Lokarno kino festivalio „Auksiniu leopardu“ apdovanotas režisierius nufilmavo mirštančios moters agoniją. Be jokių sentimentų ar pagražinimų. Bingą visuomet domino nematomi ir nepastebimi žmonės, kurie nerūpi politikams, medikams ir net pažįstamiems. Poniai Fang prieš 8 metus buvo diagnozuota Alzheimerio liga. Specialistams nepavyko rasti efektyvaus gydymo, tad liga greitai progresavo. 2016 m. birželį likimo valiai palikta moteris jau nebeatpažino šeimos narių ir giminaičių, susirinkusių jos namuose. Ponia Fang nebekalbėjo ir beveik nejudėjo – ji lėtai merdėjo. Vaikai, draugai, kaimynai ir režisierius kartu su ligone praleis dešimt paskutinių dienų. Šio meistriško filmo dėka suvoksite, kad mirtis yra labai banali, bet vienija mus visus.

 

Filmografija

2017 – Ponia Fang (dok. f.) / Mrs. Fang (doc.)
2016 – Kartūs pinigai (dok. f.) / Bitter Money (doc.)
2016 – Ta'ang (dok. f.) / Ta'ang (doc.)
2014 – Tėvas ir sūnūs (dok. f.) / Father and Sons (doc.)
2013 – Kol beprotybė mus išskirs (dok. f.) / Till Madness Do Us Part (doc.)
2012 – Trys seserys (dok. f.) / Three Sisters (doc.)
2010 – Griovys / The Ditch
2008 – Neperdirbtos naftos dienoraštis (dok. f.) / A Journal of Crude Oil (doc.)
2007 – Jis – Fengmingas: prisiminimai iš Kinijos (dok. f.) / He Fengming: A Chinese Memoir (doc.)
2003 – Į vakarus nuo geležinkelio bėgių (dok. f.) / Tie Xi Qu: West of the Tracks (doc.)