kovo 19 d. - balandžio 2 d.

Archyvas

Vadink mane savo vardu
Call Me by Your Name Call Me by Your Name
2017 Italija, Jungtinės Valstijos, Brazilija, Prancūzija 130 min N-16
Filmas pridėtas

„Žavingame filme taikliai užčiuoptas jaunystės ilgesys ir sumišimas, kai tenka pažaboti išdidumą, nesaugumą ir nepasitikėjimą savimi. Tai dviejų aktorių, nepriekaištingos režisūros ir virtuozo operatoriaus meistrystės pavyzdys. Šis filmas negrįžtamai pakeis jūsų nuomonę apie persikus.“ (E. Pukšta)

Karšta 1983-iųjų vasara. 17-metis svajotojas Elijas tingiai leidžia dienas tėvų namuose Šiaurės Italijoje. Jis klausosi muzikos, groja pianinu, skaito knygas, žaidžia tinklinį, droviai flirtuoja su merginomis, nepraleidžia maudynių ir naktinių pramogų, kol į vilą šešioms savaitėms iš JAV atvyksta jaunas akademikas Oliveris. Jį kaip asistentą tyrimui apie graikų-romėnų kultūrą pasikviečia Elijo profesorius tėvas. Pasitikintis savimi išvaizdus žydų kilmės amerikietis stilingai rengiasi ir puikiai atrodo. Iš pradžių Elijas gan šaltai ir arogantiškai reaguoja į naują kaimyną, bet jau netrukus jie dviese važinėjasi dviračiais po apylinkes. Elijas nedrąsiai pradeda rodyti dėmesį spontaniškam 24-erių Oliveriui ir netrukus tarp jų įsiplieskia aistra.

Filmas apdovanotas „Oskaro“ premija už geriausią adaptuotą scenarijų, kurį parašė 89-erių britų veteranas Jamesas Ivory.

 

Filmografija
2017 – Vadink mane savo vardu / Call Me By Your Name
2015 – Didesni purslai / A Bigger Splash
2013 – Bertolucci apie Bertolucci (dok. f.) / Bertolucci on Bertolucci (doc.)
2009 – Aš esu meilė / I Am Love
2005 – Melissa P. / Melissa P.
2003 – Svajonių karta (dok. f.) / Mundo civilizado (doc.)
2002 – Tilda Swinton: meilės gamykla (trumpametražis dok. f.) / Tilda Swinton: The Love Factory (short doc.)
1999 – Personažai / The Protagonists

9.1
Iš viso balsų: 413
Režisierius - Luca Guadagnino
Scenarijaus autoriai - James Ivory
Aktoriai - Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg, Amira Casar, Esther Garrel, Victoire Du Bois, Vanda Capriolo
Prodiuseriai - Luca Guadagnino, Emilie Georges, James Ivory, Marco Morabito, Howard Rosenman, Peter Spears, Rodrigo Teixeira
Operatorius - Sayombhu Mukdeeprom
Montažas - Walter Fasano
Kompozitoriai -
Pardavimo agentas - Memento Films International (mfi), Sony Pictures Classics
Platintojas - Acme Film
Gamybos kompanija -
Dialogai - anglų, italų
Subtitrai - lietuvių, anglų
Filmografija
2017 – Vadink mane savo vardu / Call Me By Your Name
2015 – Didesni purslai / A Bigger Splash
2013 – Bertolucci apie Bertolucci (dok. f.) / Bertolucci on Bertolucci (doc.)
2009 – Aš esu meilė / I Am Love
2005 – Melissa P. / Melissa P.
2003 – Svajonių karta (dok. f.) / Mundo civilizado (doc.)
2002 – Tilda Swinton: meilės gamykla (trumpametražis dok. f.) / Tilda Swinton: The Love Factory (short doc.)
1999 – Personažai / The Protagonists

Taip pat gali patikti
Čarlstonas
2017 / Rumunija, Prancūzija / rež. Andrei Creţulescu
Charleston
Lyčių kova
2017 / Jungtinės Valstijos, Jungtinė Karalystė / rež. Valerie Faris, Jonathan Dayton
Battle of the Sexes
Izabelė ir jos vyrai
2017 / Prancūzija / rež. Claire Denis
Let the Sunshine In
Un beau soleil intérieur
Meilės širdis
2017 / Lenkija / rež. Łukasz Ronduda
A Heart of Love
Serce miłości
Dievo kraštas
2017 / Jungtinė Karalystė / rež. Francis Lee
God's Own Country
Pavyzdingas elgesys
2017 / Brazilija, Prancūzija / rež. Juliana Rojas, Marco Dutra
Good Manners
As Boas Maneiras

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.