kovo 19 d. - balandžio 2 d.

Archyvas

24 kadrai
24 Frames 24 Frames
2017 Iranas 120 min N-13
Filmas pridėtas

„Tai eksperimentinis filmas, reikalaujantis žiūrėjimo pastangų. Tie, kurie įsijaus ir leisis užkariaujami režisieriaus pasąmonės, iš salės išeis su savo kadru, kuris dar ilgai nepaleis.“ (S. Lingevičiūtė)

Tai paskutinis režisieriaus filmas, sukurtas vien iš statiškų vaizdų. Jį sudaro dvidešimt keturi 4,5 minutės filmai, įkvėpti režisieriaus mėgtų paveikslų ir fotografijų. Filmas – lyg hipnotizuojantis žvilgsnis į Kiarostami paslaptingą pasąmonę. Režisierius „24 kadrus“ kūrė paskutiniais savo gyvenimo metais, tad kino kritikai filmo žiūrėjimo būseną lygina su mirties akimirka, kai žmogaus pasąmonė išleidžiama iš ilgai užkimšto butelio. Režisieriaus taip mėgtas vėjas, bangavimas, sniegas vis pasikartos ir šiame filme. O žmonių nebuvimas kadre – kontrastingai suponuoja jų buvimą. Kiarostami dar kartą teigia, jog žmonių egzistencija sujaukia natūralų pasaulį, gyvenantį savo paslaptingu ritmu.

 

Filmografija

2017 – 24 kadrai / 24 Frames

2016 – Sugrąžink mane namo (trumpametražis) / Take Me Home (short)

2012 – Tarsi įsimylėję / Like Someone in Love

2010 – Patvirtinta kopija / Certified Copy

2008 – Širin / Shirin

2005 – Bilietai / Tickets

2004 – 10 versijų / 10 on Ten

2002 – Dešimt / Ten

1999 – Te vėjas mus nuneš / The Wind Will Carry Us

1997 – Trešnių skonis / Taste of Cherry

1994 – Per alyvmedžių giraitę / Throuh the Olive Trees

1992 – Gyvenimas tęsiasi / And Life Goes On...

1990 – Stambus planas / Close-Up

1987 – Kur yra draugo namai? / Where is the Friend’s Home?


7.2
Iš viso balsų: 38
Režisierius - Abbas Kiarostami
Scenarijaus autoriai - Abbas Kiarostami
Aktoriai -
Prodiuseriai - Charles Gillibert, Ahmad. Kiarostami
Operatorius -
Montažas -
Kompozitoriai -
Pardavimo agentas - CG Cinema
Platintojas -
Gamybos kompanija -
Dialogai - be dialogų
Subtitrai - be titrų
Filmografija

2017 – 24 kadrai / 24 Frames

2016 – Sugrąžink mane namo (trumpametražis) / Take Me Home (short)

2012 – Tarsi įsimylėję / Like Someone in Love

2010 – Patvirtinta kopija / Certified Copy

2008 – Širin / Shirin

2005 – Bilietai / Tickets

2004 – 10 versijų / 10 on Ten

2002 – Dešimt / Ten

1999 – Te vėjas mus nuneš / The Wind Will Carry Us

1997 – Trešnių skonis / Taste of Cherry

1994 – Per alyvmedžių giraitę / Throuh the Olive Trees

1992 – Gyvenimas tęsiasi / And Life Goes On...

1990 – Stambus planas / Close-Up

1987 – Kur yra draugo namai? / Where is the Friend’s Home?


Taip pat gali patikti
Sengirė
2017 / Lietuva / rež. Mindaugas Survila
The Ancient Woods
Sengirė
Laukiniai berniukai
2017 / Prancūzija / rež. Bertrand Mandico
The Wild Boys
Les garçons sauvages
Sėkmės
2017 / Prancūzija, Vokietija / rež. Ben Russell
Good Luck
Apie Nicą
1930 / Prancūzija / rež. Boris Kaufman, Jean Vigo
À Propos de Nice

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.