kovo 19 d. - balandžio 2 d.

Archyvas

Į Vakarus nuo Jordano upės
West of the Jordan River West of the Jordan River
2017 Izraelis, Prancūzija 84 min N-13
Filmas pridėtas

Vienų kaltinamas tėvynės šmeižimu, kitų — konformizmu, o dar kitų — gerbiamas už beveik keturis dešimtmečius nuosekliai savo filmuose siūlomą kritišką Izraelio ir jo visuomenės pjūvį, Amos Gitai išlieka vienu svarbiausių balsų, nušviečiančių sudėtingą Izraelio realybę. Kitaip nei laikraščių antraštės ar televizijos reportažai, Gitai taikosi ne į skambias sensacijas, o į konflikto esmę. (A. Račaitytė)

Filme „Į Vakarus nuo Jordano upės“ kalbama apie Izraelio ir Palestinos gyventojų pastangas gyventi jaučiant užsitęsusios okupacijos pasekmes. Gitai savo filme vaizduoja trapius žmogaus teisių aktyvistų, žurnalistų, gedinčių motinų, karių ir Izraelio naujakurių kuriamus žmogiškus ryšius. Kai politika ir diplomatija nebegali išspręsti akligatvį priėjusio Palestinos ir Izraelio konflikto, filmo herojai, jausdami pilietinę atsakomybę, imasi veiksmo. Ši žmogiškoji energija suteikia vilties, kad ilgai atidėlioti pokyčiai vis dar įmanomi.

Filmografija
2017 – Į Vakarus nuo Jordano upės (dok. f.) / West of the Jordan River (doc.)
2015 – Rabinas, paskutinė diena / Rabin, the Last Day
2013 – Ana Arabia
2005 – Laisvoji zona / Free Zone
2004 – Pažadėtoji žemė / Promised Land
2001 – Edenas / Eden
1999 – Šventas / Kadosh
1998 – Kas dieną / Yom Yom
1995 – Daiktai / Things
1982 – Karo lauko dienoraštis (dok. f.) / Field Diary (doc.)

8.2
Iš viso balsų: 42
Režisierius - Amos Gitai
Scenarijaus autoriai - Amos Gitai
Aktoriai -
Prodiuseriai - Amos Gitai
Operatorius - Eitan Hai, Vladimir Truchovski, Oded Kirma
Montažas - Vincent Schmitt, Yuval Orr, Tal Zana
Kompozitoriai -
Pardavimo agentas - Doc & Film International
Platintojas -
Gamybos kompanija -
Dialogai - hebrajų, arabų, anglų
Subtitrai - lietuvių, anglų
Filmografija
2017 – Į Vakarus nuo Jordano upės (dok. f.) / West of the Jordan River (doc.)
2015 – Rabinas, paskutinė diena / Rabin, the Last Day
2013 – Ana Arabia
2005 – Laisvoji zona / Free Zone
2004 – Pažadėtoji žemė / Promised Land
2001 – Edenas / Eden
1999 – Šventas / Kadosh
1998 – Kas dieną / Yom Yom
1995 – Daiktai / Things
1982 – Karo lauko dienoraštis (dok. f.) / Field Diary (doc.)

Taip pat gali patikti
Apie Sarą ir Salimą
2018 / Palestina, Nyderlandai, Vokietija, Meksika / rež. Muayad Alayan
The Reports on Sarah and Saleem
التقارير حول ساره و سليم
Kitoje durų pusėje
2017 / Serbija, Prancūzija, Kataras / rež. Mila Turajlic
The Other Side Of Everything
Druga strana svega
Įžeidimas
2017 / Prancūzija, Libanas, Jungtinės Valstijos, Belgija, Kipras / rež. Ziad Doueiri
The Insult
L'insulte
Žiūrėk filmą namuose
Fokstrotas
2017 / Izraelis, Vokietija, Prancūzija, Šveicarija / rež. Samuel Maoz
Foxtrot

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.