Uždaryti langą
Archyvas

Žanetė: Žanos d'Ark vaikystė

Jeannette: The Childhood of Joan of Arc

Jeannette l'enfance de Jeanne d'Arc

2017 / Prancūzija / 105 min / N-13
5.5
Iš viso balsų: 20, vidurkis: 5.5
Filmas pridėtas
Filmas ištrintas
Prisidėti prie filmų
Ištrinti filmą
Žanetė: Žanos d'Ark vaikystė on IMDb
Režisierius - Bruno Dumont
Scenarijaus autoriai - Bruno Dumont
Aktoriai - Aline Charles, Élise Charles, Jeanne Voisin, Lise Leplat Prudhomme, Lucile Gauthier
Prodiuseriai - Jean Bréhat, Rachid Bouchared, Muriel Merlin
Operatorius - Guillaume Deffontaines
Montažas - Basile Belkhiri, Bruno Dumont
Kompozitoriai - Igorrr
Pardavimo agentas - Luxbox
Platintojas -
Gamybos kompanija -
Dialogai - prancūzų
Subtitrai - lietuvių, anglų

„Filmas stebina ne tik šviežiu žvilgsniu į heroizmą ir jo šaknis, bet ir savo drąsiu kūrybingumu, genialumu paprastume…  Tarptautinė cinefilų asociacija filmą išrinko geriausiu į kino teatrų repertuarus neišleistu 2017 m. filmu. Kaip ir visi Bruno Dumont filmai, jis tapo tikra kino festivalių pažiba.“ (A. Račaitytė)


1425-ieji, nuošalus kaimelis Lotaringijoje. Dar ne Žana d’Ark, bet atkakli ir ryžtinga aštuonmetė Žanetė negali ramiai ganyti avių matydama Šimtamečio karo siaubiamą gimtąjį kraštą. Nors draugė Hovietė ir vienuolė Ponia Žervesė bando atkalbėti, Žanetės viduje užgimusi karžygė jaučia pareigą stvertis ginklo, kad būtų išganytos žuvusiųjų sielos ir išlaisvinta Prancūzijos karalystė. Tvirto tikėjimo vedama ji taps šalį iš anglų priespaudos išlaisvinusia šventąja. Įkvėptas poeto Charleso Péguy kūrybos Bruno Dumont’as bendradarbiavo su žymiais kompozitoriais ir choreografais, kurdamas šį originalų elektro-pop-roko miuziklą apie savotišku prancūzų tautos simboliu tapusios Žanos d’Ark vaikystę. 

 

 

Filmografija

2017 – Žanetė: Žanos d’Ark vaikystė / Jeannette, l'enfance de Jeanne d’Arc
2016 – Seklieji vandenys / Ma Loute
2014 – Mažasis Kenkenas / Li'l Quinquin
2013 – Kamilė Klodel, 1915 / Camille Claudel 1915
2011 – Be šėtono / Hors Satan
2009 – Hadevičė / Hadewijch
2006 – Flandrija / Flandres
2003 – Dvidešimt devynios palmės / Twentynine Palms
1999 – Žmonija / Humanité
1997 – Jėzaus gyvenimas / The Life of Jesus