kovo 19 d. - balandžio 2 d.

Archyvas

Čigonas
A Ciambra A Ciambra
2017 Italija, Brazilija, Jungtinės Valstijos, Švedija, Vokietija, Prancūzija 118 min N-13
Filmas pridėtas

„Įdomiausia filme ne kas, o kaip pasakojama: filmo dinamika atspindi vidinį pagrindinio herojaus gyvenimo tempą. Svarbu, kad režisierius nesistengia įrodyti, kaip teisingai reikia gyventi, jo filmo stiprybė – noras rasti ryšį su žiūrovu. Kaip sakė jis pats, tikriausia gyvenime yra emocijos.“ (S. Lingevičiūtė)

Veiksmas nukelia į mažą romų bendruomenę Kalabrijoje. Čia gyvena keturiolikmetis Pio Amato. Jis nori kuo greičiau suaugti: jau vartoja alkoholį ir rūko. Pio lengvai randa kalbą ne tik su vietiniais romais, bet ir italais, pabėgėliais iš Afrikos, įsikūrusiais netoli jo rajono. Tačiau dažniausiai vaikinas sekioja paskui vyresnį brolį Kosimo, nes nori įgauti praktikos, kaip išgyventi atšiauriose ir pavojingose gatvėse. Kai Kosimo suima policija, Pio šeima praranda bene vienintelį maitintoją. Tuomet vaikinas nusprendžia įrodyti, jog yra pasirengęs perimti vyresnėlio vaidmenį, tačiau greit jam tenka susidurti su be galo sunkiu išbandymu: kas svarbiau – prisirišimas ir draugystė ar išgyvenimo instinktas?

 

 

Filmografija

2017 – Čigonas / A Ciambra
2015 – Viduržemio jūra / Mediterranea
2014 – Čigonas (trumpametražis) / A Ciambra (short)
2012 – Paprastas (trumpametražis) / The Plain (short)
2011 – Bayou Black (trumpametražis) / Bayou Black (short)
2010 – Prisikėlęs žmogus (trumpametražis) / Resurrection Man (short)
2006 – D’Argento Bava namas (trumpametražis) / La casa d’Argento Bava (short)


8.1
Iš viso balsų: 41
Režisierius - Jonas Carpignano
Scenarijaus autoriai - Jonas Carpignano
Aktoriai - Damiano Amato, Iolanda Amato, Koudous Seihon, Pio Amato
Prodiuseriai - Jon Caplon, Rodrigo Teixeira, Gwyn Sannia, Paolo Carpignano
Operatorius - Tim Curtin
Montažas - Affonso Gonçalves
Kompozitoriai -
Pardavimo agentas - Luxbox
Platintojas -
Gamybos kompanija -
Dialogai - italų
Subtitrai - lietuvių, anglų
Filmografija

2017 – Čigonas / A Ciambra
2015 – Viduržemio jūra / Mediterranea
2014 – Čigonas (trumpametražis) / A Ciambra (short)
2012 – Paprastas (trumpametražis) / The Plain (short)
2011 – Bayou Black (trumpametražis) / Bayou Black (short)
2010 – Prisikėlęs žmogus (trumpametražis) / Resurrection Man (short)
2006 – D’Argento Bava namas (trumpametražis) / La casa d’Argento Bava (short)


Taip pat gali patikti
Anos karas
2018 / Rusijos Federacija / rež. Aleksey Fedorchenko
Anna's War
Ava
2017 / Prancūzija / rež. Léa Mysius
Ava
Žiūrėk filmą namuose
Gyvenimas ir nieko daugiau
2017 / Ispanija, Jungtinės Valstijos / rež. Antonio Méndez Esparza
Life & Nothing More
Palaimintieji
2017 / Prancūzija, Belgija, Kataras / rež. Sofia Djama
The Blessed
Les Bienheureux
Ką žmonės pasakys
2017 / Norvegija, Vokietija, Švedija, Indija / rež. Iram Haq
What Will People Say
Hva vil folk si
Žiūrėk filmą namuose
Medžioklės sezonas
2017 / Argentina, Prancūzija, Vokietija, Jungtinės Valstijos, Kataras / rež. Natalia Garagiola
Hunting Season
Temporada de caza
Kvėpavimas į marmurą
2018 / Lietuva, Latvija, Kroatija / rež. Giedrė Beinoriūtė
Breathing into Marble
Kvėpavimas į marmurą

Jūsų interneto naršyklės versija yra per sena, todėl negalime Jums rodyti turinio.

Norėdami tęsti naršymą mūsų internetinėje svetainėje, prašome atsinaujinti savo naršyklę.

Atsiprašome už nepatogumus.