Grįžti atgal

Kvėpavimas į marmurą

Breathing into Marble

Kvėpavimas į marmurą

2018 / Lietuva, Latvija, Kroatija / 97 min / N-13
8.2
Viso balsų: 52, vidurkis: 8.2
Filmas pridėtas
Filmas ištrintas
Prisidėti prie filmų
Ištrinti filmą
Režisierius - Giedrė Beinoriūtė
Scenarijaus autoriai - Giedrė Beinoriūtė
Aktoriai - Airida Gintautaitė, Sigitas Šidlaukas, Joris Baltrūnas, Vilius Minčinauskas, Kristupas Cicėnas, Guna Zariņa
Prodiuseriai - Dagnė Vildžiūnaitė
Operatorius - Audrius Kemežys
Montažas - Armands Začs, Giedrė Beinoriūtė
Kompozitoriai - Vestards Šimkus
Pardavimo agentas -
Platintojas -
Gamybos kompanija - Just a Moment, Film Studio Mistrus Media, Aning Film
Dialogai - lietuvių
Subtitrai - anglų
„Jau ilgokai laukiau Giedrės Beinoriūtės naujo vaidybinio filmo, nes tiesiog žinojau, kad jis bus sukurtas profesionaliai visomis prasmėmis: nuo be galo estetiško ir poetiško a. a. Audriaus Kemežio vizualaus idėjos įgyvendinimo iki jautraus ir atidaus režisierės įsigilinimo į patį romaną bei gebėjimo sukurti nevienmačius herojus.“ (S. Lingevičiūtė)

Lauros Sintijos Černiauskaitės romano „Kvėpavimas į marmurą“ ekranizacijos centre – modernios šeimos iššūkiai. Jausminga istorija apie vyrą ir moterį filme atsiskleidžia trilerio siužetui būdingais nutylėjimais ir įtempta atmosfera. Izabelė ir Liudas – inteligentų šeima, gyvenanti užmiestyje ir auginanti sūnų Gailių. Izabelė įtikina vyrą įsivaikinti patį problemiškiausią vaiką Ilją, augantį vaikų namuose. Uždaras ir paslaptingas berniukas nepritampa prie naujos šeimos ir nuolat varžosi dėl mamos dėmesio. Filme režisierė Giedrė Beinoriūtė kalba apie ryšius tarp žmonių, nematomas gijas, siejančias jų gyvenimus, apie kiekvieno atsakomybę už save ir kitą.

Filmografija

2018 – Kvėpavimas į marmurą / Breathing into Marble
2012 – Pokalbiai rimtomis temomis (dok. f.) / Conversations on Serious Topics (doc.)
2012 – Specialistė (trumpametražis dok. f.) / An Expert (short doc.)
2011 – Laikinai (trumpametražis) / Temporarily (short)
2008 – Balkonas (trumpametražis) / The Balcony (short)
2007 – Gyveno senelis ir bobutė (trumpametražis dok. f.) / Grandpa and Grandma (short doc.)
2005 – Vulkanovka. Po didžiojo kino (trumpametražis dok. f.) / Vulkanovka. After the Grand Cinema (short doc.)
2004 – Egzistencija (trumpametražis) / Existence (short)
2002 – Troleibusų miestas (trumpametražis dok. f.)  / City of Trolleybusses (short doc.)