Grįžti atgal

Migruojantys žmonės

Human Flow

2017 / Vokietija, Kinija, Jungtinės Valstijos / 140 min / N-13
8.2
Viso balsų: 52, vidurkis: 8.2
Filmas pridėtas
Filmas ištrintas
Prisidėti prie filmų
Ištrinti filmą
Migruojantys žmonės on IMDb
Režisierius - Ai Weiwei
Scenarijaus autoriai - Ai Weiwei
Aktoriai - Ai Weiwei
Prodiuseriai - Ai Weiwei, Heino Deckert, Chin-Chin Yap
Operatorius - Murat Bay, Huang Wenhai, Konstantinos Koukoulis, Renaat Lambeets, Li Dongxu, Lv Hengzhong, Ma Yan, Johannes Waltermann, Xie Zhenwei, Zhang Zanbo, Ai Weiwei, Christopher Doyle
Montažas - Niels Pagh Andersen
Kompozitoriai - Karsten Fundal
Pardavimo agentas - Lionsgate
Platintojas -
Gamybos kompanija -
Dialogai - anglų, arabų, persų, prancūzų, vokiečių, graikų, vengrų, kurdų, ispanų, turkų
Subtitrai - lietuvių

„Ai Weiwei kūryboje ieško efektingos formos, stiprios vizualinės ekspresijos. Atkreipęs dėmesį jo menas, nesvarbu, kas tai būtų – gigantiška instaliacija ar dokumentinis filmas – perteikia įtaigų realybės portretą, kurio nebeįmanoma praeiti nepastebėjus. Turbūt tai kilniausia meno prasmė.“ (A. Račaitytė)

Šiuo metu pasaulyje daugiau nei 65 milijonai žmonių yra palikę savo namus dėl bado, klimato pokyčių ar karo – tai didžiausia žmonių migracija nuo Antrojo pasaulinio karo metų. Garsus kinų menininkas ir aktyvistas Ai Weiwei tyrinėja šokiruojančią pabėgėlių krizę ir jos neišvengiamą poveikį žmonijai. Per vienerius metus jis savo kamera užfiksavo galybę sukrečiančių istorijų 23-jose pasaulio šalyse. Menininkas filmuoja pabėgėlių stovyklas, kur milijonai, bėgdami nuo etninių ir religinių konfliktų, smurto ar ekonominės katastrofos, savo laikinuose namuose rado dar baisesnes sąlygas. Ai Weiwei žvilgsnis aprėpia naują holokaustą, lėtai vykstantį planetos mastu, ir mažas žmogiškumo kibirkštis herojiškoje gelbėjančių darbuotojų veikloje.



Filmografija

2017 – Migruojantys žmonės (dok. f.) / Human Flow (doc.)
2014 – Ai Weiwei skundas ¥15,220,910.50 (dok. f.) / Ai Weiwei's Appeal ¥15,220,910.50 (doc.)
2013 – Pasilik namie (dok. f.) / Stay Home (doc.)
2012 – Ordos 100 (dok. f.) / Ordos 100 (doc.)
2012 – Labai apgailestauju (dok. f.) / So Sorry (doc.)
2010 – Vienas atsiskyrėlis (dok. f.) / One Recluse (doc.)
2009 – Griaunant taiką (dok. f.) / Disturbing the Peace (doc.)
2008 – Pasaka (dok. f.) / Fairytale (doc.)
2004 – Pekinas (dok. f.) / Beijing (doc.)
2004 – Čango bulvaras (dok. f.) / Chang’an Boulevard (doc.)