Grįžti atgal

Kapitonas

The Captain

Der Hauptmann

2017 / Vokietija, Prancūzija, Lenkija, Portugalija / 118 min / N-16
8.8
Viso balsų: 109, vidurkis: 8.8
Filmas pridėtas
Filmas ištrintas
Prisidėti prie filmų
Ištrinti filmą
Kapitonas on IMDb
Režisierius - Robert Schwentke
Scenarijaus autoriai - Robert Schwentke
Aktoriai - Max Hubacher, Milan Peschel, Frederick Lau, Alexander Fehling, Bernd Hölscher, Waldemar Kobus, Samuel Finzi
Prodiuseriai - Frieder Schlaich, Paulo Branco, Piotr Dzięcioł
Operatorius - Florian Ballhaus
Montažas - Michal Czarnecki
Kompozitoriai - Martin Todsharow
Pardavimo agentas - Alfama Films
Platintojas -
Gamybos kompanija -
Dialogai - vokiečių
Subtitrai - lietuvių, anglų

„Vokiečių kine neteko matyti tokio brutalaus personažo. Neįtikėtina, bet jis realus. Vienas ieškomiausių karo nusikaltėlių, nukreipęs ginklą prieš savus ir naikinęs tautiečius. Holivude dirbęs režisierius grįžo namo dėl įtaigaus istorinio filmo apie žmogaus trapumą ir abejingumą karo akivaizdoje.“ (E. Pukšta)

1945-ieji. Karo pabaigą nujaučianti Trečiojo reicho armija pradeda byrėti. Nacių vis dar valdomą Vokietiją apima nebekontroliuojamas chaosas ir anarchija. Girti ir ištvirkę kareiviai vykdo egzekucijas pabėgusiems iš tarnybos jaunuoliams ir šaudo pėstininkus. 19-mečiui dezertyrui Willi Heroldui nusišypso laimė, kai beveik pakliuvęs į spąstus, nualintas, ištroškęs ir išbadėjęs jis pastebi pamiškėje paliktą karinį automobilį. Viduje jis randa aukščiausio rango pareigūno uniformą ir tuoj pat persirengia, pavirsdamas iš niekinio eilinio į įtakingiausią būrio vadą. Paskui save į specialią misiją Willi nusitempia dar kelis nelaimingus jo apgaule patikėjusius kareivius. Norėdami išlikti gyvi jie žudys, grobs ir sadistiškai smurtaus.


 
 

Filmografija

2017 – Kapitonas / The Captain 
2016 – Divergentės serija: Lojalioji / Allegiant 
2015 – Insurgentė / Insurgent 
2013 – „Ilsėkis ramybėje“ departamentas / R.I.P.D. 
2010 – Rizikinga erzinti diedukus / RED 
2009 – Keliautojo laiku žmona / The Time Traveler's Wife 
2004 – Skrydžio planas / Flight Plan 
2003 – Šeimos turtai / The Family Jewels 
2002 – Tatuiruotė / Tattoo 
1993 – Rojus! (trumpametražis) / Heaven! (short)