Grįžti atgal

Gražuolė

The Beauty

Gražuolė

1969 / Lietuva / 71 min / V
9.2
Viso balsų: 26, vidurkis: 9.2
Filmas pridėtas
Filmas ištrintas
Prisidėti prie filmų
Ištrinti filmą
Gražuolė on IMDb
Režisierius - Arūnas Žebriūnas
Scenarijaus autoriai - Jurijus Jakovlevas
Aktoriai - Inga Mickytė, Lilija Žadeikytė, Sergejus Martinsonas, Vladas Jurkūnas, Gediminas Girdvainis
Prodiuseriai -
Operatorius - Algimantas Mockus
Montažas - L. Zivienė
Kompozitoriai - Viačeslavas Ganelinas
Pardavimo agentas -
Platintojas - Lietuvos Kino Centras 2
Gamybos kompanija -
Dialogai - lietuvių
Subtitrai - anglų

Viename Vilniaus senamiesčio kiemų vasaros dienas nuo ryto iki vakaro leidžia vaikai. Nors atrodo, kad jie paprasčiausiai smagiai, lengvabūdiškai žaidžia, vaikai pirmą kartą susimąsto, kas yra draugystė, kitoniškumas ir tiesa. Vienas mėgstamiausių jų žaidimų – „Gražuolė“. Tame kieme gyvenančiai mergaičiukei Ingai jis ypač patinka. Būtent tada, sukdamasi rato viduryje, o draugams sakant jai skirtus gražius žodžius, Inga pasijunta graži. Tačiau kartą vienas berniukas jai išrėžia kitokius žodžius. Nors Ingą tai sužeidžia, ji tiki, kad grožį galima sukurti.

„Juosta jauki dėl režisieriaus tikėjimo mažųjų personažų dramų tikrumu, o pirmiausia – dėl jo rastos unikalios Ingos Mickytės, gebančios kaip reta suaugusi aktorė fantastiškai keistis mūsų akyse. Todėl filmas apie išorinio ir vidinio grožio santykį išlieka lietuvių kino aktyve.“ (S. Macaitis)

Filmografija

1988 – Mėnulio pilnaties metas / Full Moon Time
1980 – Kelionė į rojų / Journey to Paradise
1977 – Riešutų duona / Walnut Bread
1974 – Velnio nuotaka / Devil’s Bride
1969 – Gražuolė / The Beauty
1964 – Paskutinė atostogų diena/ The Girl and the Echo
1959 – Paskutinis šūvis (trumpametražis f. novelių rinkinyje „Gyvieji didvyriai“) / Last Shot (short in: Gyvieji Didvyriai, co-dir: Marijonas Giedrys, Balys Bratkauskas, Vytautas Žalakevičius)