Grįžti atgal

Čigonas

A Ciambra

2017 / Italija, Brazilija, Jungtinės Valstijos, Švedija, Vokietija, Prancūzija / 118 min / N-13
8.1
Viso balsų: 41, vidurkis: 8.1
Filmas pridėtas
Filmas ištrintas
Prisidėti prie filmų
Ištrinti filmą
Čigonas on IMDb
Režisierius - Jonas Carpignano
Scenarijaus autoriai - Jonas Carpignano
Aktoriai - Damiano Amato, Iolanda Amato, Koudous Seihon, Pio Amato
Prodiuseriai - Jon Caplon, Rodrigo Teixeira, Gwyn Sannia, Paolo Carpignano
Operatorius - Tim Curtin
Montažas - Affonso Gonçalves
Kompozitoriai -
Pardavimo agentas - Luxbox
Platintojas -
Gamybos kompanija -
Dialogai - italų
Subtitrai - lietuvių, anglų

„Įdomiausia filme ne kas, o kaip pasakojama: filmo dinamika atspindi vidinį pagrindinio herojaus gyvenimo tempą. Svarbu, kad režisierius nesistengia įrodyti, kaip teisingai reikia gyventi, jo filmo stiprybė – noras rasti ryšį su žiūrovu. Kaip sakė jis pats, tikriausia gyvenime yra emocijos.“ (S. Lingevičiūtė)

Veiksmas nukelia į mažą romų bendruomenę Kalabrijoje. Čia gyvena keturiolikmetis Pio Amato. Jis nori kuo greičiau suaugti: jau vartoja alkoholį ir rūko. Pio lengvai randa kalbą ne tik su vietiniais romais, bet ir italais, pabėgėliais iš Afrikos, įsikūrusiais netoli jo rajono. Tačiau dažniausiai vaikinas sekioja paskui vyresnį brolį Kosimo, nes nori įgauti praktikos, kaip išgyventi atšiauriose ir pavojingose gatvėse. Kai Kosimo suima policija, Pio šeima praranda bene vienintelį maitintoją. Tuomet vaikinas nusprendžia įrodyti, jog yra pasirengęs perimti vyresnėlio vaidmenį, tačiau greit jam tenka susidurti su be galo sunkiu išbandymu: kas svarbiau – prisirišimas ir draugystė ar išgyvenimo instinktas?

 

 

Filmografija

2017 – Čigonas / A Ciambra
2015 – Viduržemio jūra / Mediterranea
2014 – Čigonas (trumpametražis) / A Ciambra (short)
2012 – Paprastas (trumpametražis) / The Plain (short)
2011 – Bayou Black (trumpametražis) / Bayou Black (short)
2010 – Prisikėlęs žmogus (trumpametražis) / Resurrection Man (short)
2006 – D’Argento Bava namas (trumpametražis) / La casa d’Argento Bava (short)