Kulinarinių filmų pristatymo vakaras

Įkvėpimų festivalis „Kino pavasaris“ ir toliau stebina. Kovo 7-osios vakare susirinkusiems į kulinarinių filmų pristatymą svečiams buvo pateikta aukštosios maisto kultūros ir gurmaniško kino sintezė. Pirmąja vakaro dalimi pasirūpino šefė Inga Turminienė, svečiams patiekusi unikaliai atkurtą mūsų šalies peizažą. Tiksliau – valgomą miško paklotę, samanas ir net ežerus.

Vakaro metu buvo parodytas vienas festivalio kulinarinių filmų – dokumentinis pasakojimas „Michelin“ žvaigždutės: virtuvės istorijos“ („Michelin Stars: Tales From the Kitchen“, rež. Rasmus Dinesen), siūlantis aštrų žvilgsnį į „Michelin“ žvaigždutes pelniusių šefų ir jų restoranų kasdienybę.

Plačiau skaitykite čia.

Visus 2018 m. „Kino pavasario“ filmus rasite čia.

Roberto Daskevičiaus ir Tautvydo Stuko nuotr.